aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο ετήσιο Κονγκρέσο της AIPS στη Βουδαπέστη εκπροσωπήθηκε η ΕΑΚ

Στο ετήσιο Κονγκρέσο της AIPS στη Βουδαπέστη εκπροσωπήθηκε η ΕΑΚ

Στο 83ο ετήσιο Κονγκρέσο της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS), που διεξήχθη στη Βουδαπέστη μεταξύ 3-5 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπήθηκε η Κύπρος, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Ενενήντα χώρες συμμετείχαν στο Κονγκρέσο της AIPS, το οποίο φιλοξενήθηκε για 4η φορά στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και πρώτη μετά το 1999.

Την ΕΑΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο γενικός γραμματέας κ. Μικαέλο Παπαδάκης. Στη Βουδαπέστη ταξίδεψε και ο κ. Μιχάλης Γαβριηλίδης, τέως γ.γ. της ΕΑΚ, με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της AIPS Europe.

Στην έναρξη του Κονγκρέσου, στις 3 Φεβρουαρίου, διεξήχθησαν τα 2α Δημοσιογραφικά Βραβεία «AIPS Sport Media Awards», όπου τιμήθηκαν δημοσιογράφοι που ξεχώρισαν με τη εργασία τους, σε διάφορους τομείς, όπως «ερευνητική δημοσιογραφία», «φωτογραφία», «video», «αρθρογραφία» κ.α.

Ακολούθησε το Κονγκρέσο της AIPS, το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου, το οποίο ασχολήθηκε με μια σειρά από θέματα, όπως η ερευνητική δημοσιογραφία και η ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στην αθλητική δημοσιογραφία. Παράλληλα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις, επί διαφόρων θεμάτων. Μεταξύ άλλων, αναλύθηκαν οι προετοιμασίες ενόψει του «Τόκιο 2020», τα νεότερα της λειτουργίας του Olympic Channel (την παρουσίαση έκανε ο κ. Κώστας Βερνίκος), ενώ στο Κονγκρέσο μίλησαν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο, της World Athletics (πρώην IAAF) Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Μάριους Βίζερ.

Στα πλαίσια του Κονγκρέσου, η ΕΑΚ συμμετείχε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αθλητικού Τύπου των χωρών των ΑΜΚΕ, στη 2η συνάντηση του γκρουπ, μετά την πρώτη περσινή που έγινε στη Λωζάνη. Στο γκρουπ συμμετέχουν Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Λουξεμβούργο και Ισλανδία και αποφασίστηκαν μια σειρά από εισηγήσεις για στήριξη της εργασίας των δημοσιογράφων την περίοδο των ΑΜΚΕ, εισηγήσεις που θα προωθηθούν προς τους διοργανωτές των επόμενων (2021) Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, την Ανδόρα.

Στη Βουδαπέστη, η αντιπροσωπεία της ΕΑΚ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους διαφόρων αντίστοιχων ενώσεων. Στη συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ και τον πρόεδρο κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι ενέργειες για ανασύσταση του θεσμού του ετήσιου συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ. Με την αντιπροσωπεία της Μάλτας και στη συνάντηση με τον πρόεδρο Σάντρο Μικάλεφ, αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δημιουργία προγράμματος ανταλλαγής νεαρών δημοσιογράφων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η φιλοξενία των Ούγγρων ήταν εξαιρετική, με την ΕΑΚ να ευχαριστεί τον πρόεδρο της ένωσης κ. Γκιόργκι Σζόλοσι και τους διοργανωτές για την όλη οργάνωση. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλάμβανε επίσκεψη στο «Πούσκας Αρένα», το νεόκτιστο στάδιο χωρητικότητας 67 χιλιάδων θεατών, το οποίο το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια του «Euro 2020», ανάμεσα τους και το ματς μεταξύ Πορτογαλία και Γαλλία στις 24 Ιουνίου. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να πατήσουν το γρασίδι του σταδίου και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στα κτυπήματα πέναλτι.

Το αποχαιρετιστήριο δείπνο του Κονγκρέσου πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό κτήριο της Βουδαπέστης, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Τους σύνεδρους της AIPS φιλοξένησε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δρ. Λάζλο Κοβέρ και η υπουργός αθλητισμού της Ουγγαρίας Δρ. Τούντε Σζάμπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ