aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο εδώλιο προπονητής στίβου για παρενόχληση τεσσάρων αθλητριών!

Στο εδώλιο προπονητής στίβου για παρενόχληση τεσσάρων αθλητριών!

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα πέφτουν οι πρώτες ποινικές διώξεις για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες παρόμοιας φύσης στον τόπο μας. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», η πρώτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού πάει στο Δικαστήριο. Η υπόθεση αφορά σε τέσσερις καταγγελίες γυναικών αθλητριών του στίβου που στρέφονταν κατά του πρώην προπονητή τους, υπόθεση που διερευνήθηκε από το ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε για τέτοιες υποθέσεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας και αφορούσε τη Λάρνακα.

Το σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει ο Μιχάλης Χατζηβασίλης στον «Φιλελεύθερο», αναφέρει τα ακόλουθα: «Οι Αρχές διερευνούν αρκετές υποθέσεις αυτή τη στιγμή, ωστόσο καμιά καταγγελία από τον χώρο του πολιτισμού δεν υποβλήθηκε ακόμα επίσημα. Με χθεσινό tweet του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης γνωστοποίησε ότι «δόθηκαν σήμερα οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα προς την Αστυνομία για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο σε σχέση με καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα». Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορά σε τέσσερις καταγγελίες γυναικών αθλητριών του στίβου που στρέφονταν κατά του πρώην προπονητή τους, υπόθεση που διερευνήθηκε από το ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε για τέτοιες υποθέσεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας και αφορούσε τη Λάρνακα. Τα κατ’ ισχυρισμόν αδικήματα έγιναν προ αρκετών ετών.

Ο φάκελος της υπόθεσης αυτής διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία την περασμένη βδομάδα μαζί με τον φάκελο της καταγγελίας από πρώην καλαθοσφαιρίστρια και στρεφόταν εναντίον του προπονητή της. Η περίπτωση αυτή ερευνήθηκε και παλαιότερα χωρίς να εντοπιστεί επαρκής μαρτυρία, ωστόσο προέκυψε νέα μαρτυρία, σύμφωνα με τους οικείους της. Η υπόθεση μελετάται και σύντομα θα ληφθεί απόφαση.

Στον δρόμο για τη Νομική Υπηρεσία βρίσκονται άλλες δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την καταγγελία της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου η οποία «σκάλωσε» στη λήψη μιας κατάθεσης από μια υπηρεσία και στη συνέχεια να συμπληρωθεί ο φάκελος. Επίσης υπό διερεύνηση είναι και η καταγγελία 32χρονης που στρέφεται κατά πολιτευτή (πρώην βουλευτή και Ευρωβουλευτή) σύμφωνα με την οποία ισχυρίζεται ότι δέχθηκε άσεμνη επίθεση στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες. Εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί να καταθέσει και ο καταγγελλόμενος και η υπόθεση να διαβιβαστεί για οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ