aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣημαντικό μήνυμα ΠΑ.Σ.Π. ενόψει της επανεκκίνησης του αθλητισμού

Σημαντικό μήνυμα ΠΑ.Σ.Π. ενόψει της επανεκκίνησης του αθλητισμού

Πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα, Δευτέρα 8η Φεβρουαρίου 2021, αφού μετά από μήνες αδράνειας, χιλιάδες ποδοσφαιριστές -επαγγελματίες, ημιεπαγγελματίες και νεαροί των ακαδημιών- θα έχουν την ευκαιρία να επανέλθουν στις προπονήσεις και στην εκγύμναση.

Είναι κρίσιμο όπως όλο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα ακολουθήσει πιστά και με απόλυτη ευλάβεια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, έτσι ώστε να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις και ένα νέο lockdown, διαφυλάττοντας έτσι τη νίκη από τη μεγάλη μάχη που έδωσε ο αθλητισμός για άρση των περιορισμών.

Επιβάλλεται όπως όλοι (ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, γονείς) ακολουθούν όλους τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας και του ΚΟΑ, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι ο αθλητισμός θα παραμείνει ανοικτός.

Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) καλούμε άπαντες και ειδικά τα μέλη μας, όπως επιδείξουν την απόλυτη υπευθυνότητα, ακολουθώντας όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο, χωρίς καμία έκπτωση, ενώ ζητάμε απ΄ όλους όπως τηρήσουν πιστά το τρίπτυχο προστασίας της υγείας τους, δηλαδή να φοράνε μάσκες, να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να κάνουν test. Ειδικά σε ό,τι αφορά το τελευταίο μέτρο, τα rapid test είναι γρήγορα και δωρεάν και αποτελούν εξαιρετικό όπλο στη μάχη κατά της διασποράς του ιού.

Με την ευκαιρία, ο ΠΑ.Σ.Π. υπενθυμίζει στα μέλη του τα εξής μέτρα, τα οποία πρέπει να ακολουθούνται και ως ενισχυτικά των μέτρων που ήδη τηρούνται.

1) Μην πίνετε από το ίδιο δοχείο νερού κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του παιχνιδιού, αλλά πάντα χρησιμοποιείτε δική σας φιάλη νερού και μην ανταλλάσσετε άλλα αντικείμενα (πετσέτες, μπουρνούζια, κ.λπ.) με άλλους παίκτες.

2) Μην τρώτε φαγητό στην αποδυτήρια.

3) Φυλάξτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και ρούχα στην τσάντα σας και αποφύγετε να τα αφήσετε εκτεθειμένα στο αποδυτήρια ή σε κοινόχρηστα καλάθια.

4) Πετάξτε αμέσως τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα ή άλλα υλικά, όπως επιδέσμους κλπ στα κατάλληλα δοχεία.

5) Πλύνετε καλά τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στεγνώστε τα με πετσέτα μιας χρήσης, αφού τα ξεπλύνετε καλά.

6) Όταν χρησιμοποιείτε κοινές τουαλέτες, δεν πρέπει να αγγίζετε τη βρύση πριν και μετά το πλύσιμο των χεριών, αλλά χρησιμοποιήστε πετσέτες μίας χρήσης για να ανοίξετε και να κλείσετε τη βρύση.

7) Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.

8) Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα μαντήλι -κατά προτίμηση ένα μαντήλι μίας χρήσης- ή με τον αγκώνα σας, αλλά όχι με το χέρι σας, εάν πρέπει να βήξετε ή να φτερνιστείτε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ