aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣημαντική βοήθεια για έναν ιερό σκοπό

Σημαντική βοήθεια για έναν ιερό σκοπό

Πριν την έναρξη του τρίτου τελικού για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος» είχαν πωληθεί στην είσοδο του κλειστού «Κίτιον» λαχνοί οικονομικής εισφοράς, για την δημιουργία του πρότυπου Πάρκου Φανερωμένης για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Την πρωτοβουλία για την κίνηση αυτή ανέλαβαν η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με το σωματείο της Πετρολίνα ΑΕΚ και την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που κατά την είσοδο τους στο γήπεδο αγόρασαν τους εν λόγω λαχνούς, βοηθώντας έτσι για τον ιερό σκοπό αυτό. Σημαντική ήταν και η οικονομική βοήθεια που προσέφεραν τόσο η ΚΟΚ, όσο και οι Πετρολίνα ΑΕΚ και ΟΠΑΠ Κύπρου. Το αποτέλεσμα  ήταν να μαζευτεί ένα ποσό το οποίο ξεπέρασε τις πέντε χιλιάδες ευρώ.

Όλα τα χρήματα παραδόθηκαν κατά το ημίχρονο του αγώνα στην πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας-Κιτίου Άντρη Χαραλάμπους, από τον πρόεδρο της ΚΟΚ Λούη Δημητρίου και τον πρόεδρο της Πετρολίνα ΑΕΚ Ανδρέα Λευκαρίτη.

Η κα. Χαραλάμπους μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ αναφέροντας: «Θέλω να ευχαριστήσω την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Πετρολίνα ΑΕΚ και την ΟΠΑΠ Κύπρου για αυτή την πρωτοβουλία, και την ευγενή προσφορά τους, όπως και τους φίλαθλους που βοήθησαν οικονομικά. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός πάρκου ίσων ευκαιριών προς όλους.

Ένα πάρκο το οποίο ετοιμάζει ο όμιλος μας σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο του οποίου το κόστος φτάνει στις 54 χιλιάδες ευρώ. Στο πάρκο αυτό θα υπάρχουν δίπλα στα κανονικά παιχνίδια, και άλλα παιχνίδια για παιδιά με κινητικά προβλήματα, προωθώντας έτσι τα δικαιώματα των παιδιών με κινητικά προβλήματα.

Η κατασκευή του πάρκου θα ξεκινήσει μέσα στον Μάη και θα ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Το έργο αυτό αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τον κόσμο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω στον πρόεδρο της ΚΟΚ κ. Λούη Δημητρίου και τον πρόεδρο της Πετρολίνα ΑΕΚ Ανδρέα Λευκαρίτη, που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα μας».

Πληροφορίες για το Πάρκο Φανερωμένης:

Το Πάρκο Φανερωμένης θα αποτελέσει ένα πρότυπο παιχνιδότοπο για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα και θα δημιουργηθεί στην Λάρνακα. Ο χώρος στον οποίο θα δημιουργηθεί το πάρκο θα είναι στην οδό Τζένης Καρέζη, απέναντι από την εκκλησία της Φανερωμένης, όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ένα ερημωμένο παιδικό πάρκο. Το πάρκο θα είναι προσβάσιμο σε παιδιά με κινητικά προβλήματα, αλλά και σε παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Πέραν από τα παιχνίδια, θα υπάρχουν και τρία όργανα εκγύμνασης, ένα εκ των οποίων αφορά παιδιά με αναπηρίες, ένα πολυπαιχνίδι για παιδιά με κινητικά προβλήματα, ένας μύλος, μια τσουλήθρα, μια κούνια και ένα παιχνίδι με ελατήριο, όλα για παιδιά με αναπηρίες.

Ακόμη στον χώρο θα υπάρχουν παγκάκια, κιόσκι, τραπέζι σκακιού και τραπεζοπάγκοι, ενώ όλα θα είναι προσβάσιμα και σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι το πάρκο θα δενδροφυτευτεί, θα εξωραϊστεί και θα φέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές, μεταξύ αυτών ράμπες, εισόδους πρόσβασης, ειδικό φωτισμό κ.ο.κ.

Το εν λόγω πρότυπο παιδικό πάρκο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το οποίο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε μερικούς μήνες, αποτελεί δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας-Κιτίου, σε συνεργασία με τους Ομίλους Ρόταρακτ Λάρνακας-Κιτίου και Ίντερακτ της Αμερικανικής Ακαδημίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ