aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣημαντική καινοτομία στους αγώνες Grassroots ΠΟΑ αυτό το Σαββατοκύριακο

Σημαντική καινοτομία στους αγώνες Grassroots ΠΟΑ αυτό το Σαββατοκύριακο

Μια πολύ σημαντική καινοτομία εφαρμόζει το προσεχές Σαββατοκύριακο η ΚΟΠ στους αγώνες των 57 παιδικών πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ αλλά και στα παιχνίδια των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων U16, U15, U14 και U13. Στα παιχνίδια που θα γίνουν 21 και 22 Ιανουαρίου, οι προπονητές δεν θα δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές αλλά θα εφαρμόζεται το σύστημα «Silent Coaching», δηλαδή σιωπηρή προπονητική καθοδήγηση.

Με σύνθημα «Σήμερα Μιλώ Μόνο Εγώ» η καμπάνια έχει ως στόχο τα παιδιά να χαρούν  το παιχνίδι απερίσπαστα από φωνές προπονητών και γονιών αλλά και να ενθαρρύνει τους μικρούς ποδοσφαιριστές να πάρουν πρωτοβουλίες και να πράξουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν  σωστό και όχι κάτι που τους επιβάλλεται από τον προπονητή ή έναν γονέα, ο οποίος στέκεται γύρω από το γήπεδο και φωνάζει.

«Τα παιδιά μπορούν να αποφασίσουν»

«Πρόκειται για κάτι που γίνεται επιτυχώς στην Αγγλία. Είναι η πρώτη φορά που θα το εφαρμόσουμε στην Κύπρο και έχουμε ως στόχο να δείξουμε ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται κάποιον να τους μιλάει συνέχεια για να παίξουν ποδόσφαιρο, να τους φωνάζει πάσα, σουτ, τρέξε, μάρκαρε, αλλά μπορούν από μόνα τους να αποφασίσουν» εξηγεί ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου.

Σχετικά με το ρόλο του προπονητή στη διάρκεια ενός αγώνα όπου εφαρμόζεται το «Silent Coaching» ο  Κωνσταντίνου αναφέρει ότι «ο προπονητής μπορεί να κάνει μια πολύ σύντομη παρατήρηση/υπενθύμιση στον ποδοσφαιριστή και να παίρνει σημειώσεις στη διάρκεια του παιχνιδιού για να δουλέψει στην προπόνηση τα λάθη που εντοπίζει. Άλλωστε στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπορούν να εφαρμόζουν αυτά που διδάσκονται στην προπόνηση». Κλείνοντας ο Κωνσταντίνου εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «το εγχείρημά μας θα έχει θετική εξέλιξη».

Επικροτεί ο ΠΟΑ

Εκ μέρους του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων, χορηγού των παιδικών πρωταθλημάτων Grassroots Νίκος Παπακυριακού, επικροτεί την πρωτοβουλία της ΚΟΠ λέγοντας πως «τέτοιες καινοτόμες ενέργειες συμβάλλουν αποφασιστικά στην πρόοδο στις αναπτυξιακές ηλικίες αλλά και στη διάδοση του μηνύματος πως στο ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα διασκέδαση και άθληση».

Με σύνθημα «Πίνω Φρέσκο Κυπριακό Γάλα… Και Παίζω Μπάλα» περίπου 500 ομάδες και πάνω από 6.000 παιδιά 6-13 χρόνων, μετέχουν στα 57 πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ της ΚΟΠ για τη σεζόν 2016-17, που είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση ακαδημιών στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ