aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣε πέντε υποσχόμενους αθλητές το «Έπαθλο Bank of Cyprus Ανερχόμενο Ταλέντο» για το 2021

Σε πέντε υποσχόμενους αθλητές το «Έπαθλο Bank of Cyprus Ανερχόμενο Ταλέντο» για το 2021

Πέντε νεαροί αθλητές θα πάρουν το «Έπαθλο Bank of Cyprus Ανερχόμενα Ταλέντα» στη 49η Γιορτή της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2021. Το συγκεκριμένο βραβείο θεσπίσθηκε από το 2008, με την επιδίωξη να βραβεύονται νεαροί αθλητές του κυπριακού αθλητισμού. Η ΕΑΚ έχει να υπερηφανεύεται ότι όλοι όσοι επιλέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είχαν αξιόλογη πορεία στη συνέχεια της καριέρας τους. Από το 2019 το έπαθλο «υιοθέτησε» η Τράπεζα Κύπρου.

Για το «Έπαθλο Bank of Cyprus Ανερχόμενο Ταλέντο» του 2021 επιλέχθηκαν αθλητές απ΄ όλο το φάσμα του αθλητισμού. Το έπαθλο θα πάρουν (με αλφαβητική σειρά) οι Λοΐζος Βασιλείου (καράτε), Μαριλένα Κιτρομίλη (καλλιτεχνικό πατινάζ), Κωνσταντίνος Κοσιής (τένις), Μαρία Παναγιώτου (ποδόσφαιρο) και Βαλεντίνα Σάββα (στίβος).

Λοΐζος Βασιλείου

Ο, γεννημένος το 2004, Λοΐζος Βασιλείου αρχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο άθλημα του καράτε. Στις 21 Αυγούστου 2021 πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία U18 -76kg στο Τάμπερε της Φινλανδίας, έχοντας πέντε νίκες κόντρα σε αθλητές από Δανία, Αυστρία, Τουρκία, Ολλανδία και Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, πήρε χρυσό μετάλλιο στις 17 Ιουλίου στο Παγκύπριο πρωτάθλημα στην κατηγορία U18 -76kg, χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό και στο ατομικό -76kg στην κατηγορία U18 στους ΑΜΚΕ-Καράτε στο Μαυροβούνιο και αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό στη κατηγορία U18 στο Μεσογειακό πρωτάθλημα στην Κύπρο. «Ευχαριστώ θερμά την ΕΑΚ που στο πρόσωπό μου τιμά το καράτε για πρώτη φορά στα 49 χρόνια ετησίων βραβεύσεων» δηλώνει ο Λοΐζος.

Μαριλένα Κιτρομίλη 

Η 17χρονη Μαριλένα Κιτρομίλη, η οποία διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ, διακρίνεται στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που κέρδισε αγώνα της ISU, στο CS Autumn Classic International που έγινε στον Καναδά, ενώ πλησίασε πάρα πολύ στο να πάρει πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, κάτι που έχασε στις λεπτομέρειες. Η αθλήτριά μας έχει πάρει το όριο για πρόκριση για τους Ευρωπαϊκούς αλλά και Παγκοσμίους αγώνες μέσα στο 2022. «Σας ευχαριστώ πολύ, είναι σουρεαλιστικό και απίστευτα εμπνευσμένο για μένα να λαμβάνω αυτό το βραβείο» λέει για τη βράβευση που θα λάβει από την ΕΑΚ.

Κωνσταντίνος Κοσιής

Ο Κωνσταντίνος Κοσιής αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα που διαθέτει η Κύπρος στην αντισφαίριση, δείχνοντας ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.  Ο νεαρός έκανε φέτος αισθητή την παρουσία του στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου κατάφερε να προκριθεί μέχρι τη φάση των «16» στην κατηγορία των εφήβων. «Είμαι χαρούμενος για την τιμή που μου κάνει η ΕΑΚ, ενώ ταυτόχρονα το βραβείο αυτό με γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για τη συνέχεια» επισημαίνει ο 18χρονος τενίστας.

Μαρία Παναγιώτου

Η Μαρία Παναγιώτου έδειξε από πολύ νωρίς το πηγαίο ταλέντο της στο ποδόσφαιρο και δικαιώνει όσους την είχαν πιστέψει στις πιο νεαρές ηλικίες. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις νεαρότερες παίκτριες που κλήθηκαν στην Εθνική Γυναικών. Στα 17 της χρόνια η ταλαντούχα μέσος των Απόλλων Ladies μετράει ήδη τέσσερα πρωταθλήματα με την ομάδα της. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων γι’ αυτό το βραβείο, το οποίο μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω και να κυνηγώ το όνειρα μου! Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την διάκριση» μάς ανάφερε.

Βαλεντίνα Σάββα

Άλλη μία νεαρή αθλήτρια με περγαμηνές για το μέλλον είναι η σφυροβόλος Βαλεντίνα Σάββα, κάτι που αποδεικνύουν οι επιδόσεις της σε ψηλό επίπεδο. Το 2021 έκανε φοβερή χρονιά καθώς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, που έγινε στο Ναϊρόμπι της Κένυας, πήρε την 5η θέση με Παγκύπριο ρεκόρ και βολή στα 62,18μ. με τετράκιλη σφύρα. Η επίδοση αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο και πρώτη σε όλη την Ευρώπη για την χρονιά! Πέραν τούτου, η αθλήτρια μας τον περασμένο Ιούλιο έριξε 72,03μ με τρίκιλη σφύρα αυτή την φορά, επίδοση που την έφερε στην κορυφή του κόσμου για την κατηγορία αυτή. «Είναι τιμητική αυτή η βράβευση καθώς αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια που κάνω και ευχαριστώ πολύ την ΕΑΚ για την βράβευση» σημείωσε.

Η ιστορία του επάθλου

Πριν από τους πέντε προαναφερθέντες, ακόμα 27 αθλητές και αθλήτριες έχουν τιμηθεί από το 2008 με το έπαθλο «Ανερχόμενα Ταλέντα».

2008

Τιμοθέα Διόλα (ταεκβοντό)

Νίκος Θωμά (αυτοκίνητο)

Μιχάλης Μαλεκκίδης (ιστιοπλοΐα)

2009

Μαριώτα Αγγελοπούλου (μπιτς βόλεϊ)

Μανωλίνα Κωνσταντίνου (μπιτς βόλεϊ)

Στέλλα Χριστοφόρου (στίβος)

2010

Λεόντια Καλλένου (στίβος)

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (στίβος)

2011

Μιχάλης Κρασιάς (γυμναστική)

2012

Έλενα Πρατσή (δίαθλο)

Πέτρος Χρυσοχός (τένις)

2013

Σκεύη Ανδρέου (στίβος)

Νικόλας Ιωαννίδης (δίαθλο-τρίαθλο)

2014

Ανδρέας Μακρής (ποδόσφαιρο)

Στέφανος Νικολαΐδης (σκοποβολή)

Θέμις Χριστοδουλίδου (ρυθμική γυμναστική)

2015

Μάριος Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική)

Βασιλική Κούρρη (τζούντο)

2016

Ηλίας Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική)

Γιώργος Κονιαράκης (στίβος)

2017

Μενέλαος Ευσταθίου (τένις)

Παναγιώτα Χαραλάμπους (σκοποβολή)

2018

Έλενα Αριστοδήμου (ποδόσφαιρο)

2019

Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα)

2020

Νικόλας Αντωνίου (κολύμβηση)

Αιμιλία Κολοκοτρώνη (σφυροβολία)

Πέτρος Χριστοδουλίδης (τζούντο)

2021

Λοΐζος Βασιλείου (καράτε)

Μαριλένα Κιτρομίλη (καλλιτεχνικό πατινάζ)

Κωνσταντίνος Κοσιής (τένις)

Μαρία Παναγιώτου (ποδόσφαιρο)

Βαλεντίνα Σάββα (στίβος)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ