aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣαμψών: «Έφυγε» ο θρυλικός παλαιστής

Σαμψών: «Έφυγε» ο θρυλικός παλαιστής

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα, ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών, που έχει γράψει τη δική του ιστορία, όντας εξαιρετικά αγαπητός.

Ο γνωστός μασίστας, για πολλά χρόνια γυρνούσε στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάζει όλα αυτά που έκανε.

Η μυϊκή του δύναμη ήταν εξωπραγματική και εντυπωσίαζε με τους πάντες με τα «νούμερα» του, που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

Το πραγματικό του Σαμψών, ήταν Γιάννης Κεσκιλίδης, που ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, μαζί με τον Παναγή Κουταλιανό.

Όπως έκαναν γνωστό τα παιδιά του, ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας, είχε μπει στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» από την περασμένη Δευτέρα, αφού τον ταλαιπωρούσε μία πνευμονία.

Δυστυχώς δεν άντεξε και «έφυγε» από τη ζωή, έχοντας στο πλευρό του, δικούς του ανθρώπους που τον αγαπούσαν.

Ο Γιάννης Κεσκιλίδης, είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά στις 5 Ιουνίου 1929 και καταγόταν από οικογένεια Ποντίων, που είχαν έρθει μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελεύθερης πάλης, πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις σε πολλές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Από το 1950 και μετά, βρισκόταν σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, πάρκα κτλ, προκειμένου να κάνει επίδειξη δύναμης, κάτι που του έδωσε και τον τίτλο του «λαϊκού ήρωα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ