aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣRed Button: Πως λειτουργεί και ποιος ο σκοπός του

Red Button: Πως λειτουργεί και ποιος ο σκοπός του

Το Red Button ως εργαλείο υποβολής αναφορών αποσκοπεί στην αποτροπή της χειραγώγησης αγώνων και δημιουργήθηκε για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιχτών.

Είναι μια εφαρμογή τελευταίας τεχνολογίας PWA (Progressive Web App). Στην ουσία η εφαρμογή είναι γραμμένη σε κώδικα ιστοσελίδας ώστε να μπορεί να ανοίγει από οποιοδήποτε λογισμικό περιήγησης διαδικτύου (π.χ. Chrome, Firefox κλπ) σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (smartphone, tablet, laptop, PC).

Ο κάθε χρήστης ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί μπορεί αναλόγως να «κατεβάσει» την εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας της συσκευής του (σαν shortcut).

Ο κάθε ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιρίστρια θα τραβήξει τυχαία μέσα από πολλές επιλογές μία κάρτα με ένα μοναδικό κωδικό. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε κωδικός μπορεί να καταλήξει στα χέρια οποιοδήποτε παίκτη ή παίκτριας στη Κύπρο χωρίς να υπάρχει περίπτωση συσχετισμού ενός κωδικού με οποιοδήποτε χρήστη.

Στη συνέχεια ο χρήστης πρέπει να ενεργοποιήσει το Red Button στην συσκευή του γράφοντας τον κωδικό και μετά να φυλάξει προσεκτικά την κάρτα που τον αναγράφει χωρίς να τον αποκαλύψει σε κανένα. Δεν χρειάζεται να γράψει κανένα απολύτως στοιχείο ταυτοποίησης.

Πλέον θα μπορεί ανώνυμα να αποστέλλει πληροφορίες για προσυνεννοημένους αγώνες. Είτε εάν προσέγγισαν τον ίδιο ή ένα συμπαίκτη του ή ακόμη και για φήμες που ακούγονται εντός των αποδυτηρίων.

Με το Red Button:

  • Oι ποδοσφαιριστές παρέχουν βοήθεια στις αρχές
  • Οι ποδοσφαιριστές προστατεύουν τον εαυτό τους αφού εάν κάποιος για κάποιο λόγο συλληφθεί ή τον καλέσουν για ανάκριση εάν θέλει μπορεί παρουσιάζοντας την κάρτα με τον κωδικό του να αποκαλυφθεί και να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται αφού αυτός είχε στείλει πληροφορίες
  • Λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας προς τους επιτήδειους αφού θα γνωρίζουν πλέον ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής υπάρχει περίπτωση να στείλει το οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη του, εύκολα, άμεσα και ανώνυμα
  • Οι ποδοσφαιριστές πλέον τίθενται προ των ευθυνών τους και δεν μπορούν να επικαλούνται τον φόβο της επώνυμης καταγγελίας

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ >>> https://www.youtube.com/watch?v=0uwBvgGWBZg

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ