aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΨάχνουν ανώδυνο lockdown - Επιστροφή στα sms

Ψάχνουν ανώδυνο lockdown – Επιστροφή στα sms

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του αριθμού 8998 και των γραπτών μηνυμάτων κατά τις μετακινήσεις μας, στα νέα αναβαθμισμένα μέτρα περιορισμών, που θα μελετηθούν σήμερα και θα ανακοινωθούν την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης θα αποφασίσει πόσες μετακινήσεις θα δικαιούται ο κάθε πολίτης και για ποιους λόγους. Πάντως, φαίνεται ότι συζητείται και προφανώς δεν αποφεύγεται νέο lockdown διάρκειας δυο εβδομάδων, με ή χωρίς διαφοροποιήσεις από το γενικό lockdown της Άνοιξης. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους επιστήμονες υπέδειξαν κατά τις χθεσινές συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας, ότι ο χρόνος των δυο εβδομάδων δεν είναι αρκετός για να ελεγχθεί η κατάσταση και να υπάρξει σημαντική βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα.

Μέχρι αργά χθες βράδυ, η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ετοίμαζε τις εισηγήσεις της, περιλαμβάνοντας όλα τα πιθανά σενάρια και όλες τις πιθανές παραλλαγές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σήμερα το πρωί θα ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια θα συσκεφθεί με τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας.

Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο, αν και σε περίπτωση γενικού απαγορευτικού η αναστολή στη λειτουργία των συναφών επιχειρήσεων θα είναι επιβεβλημένη. Για το θέμα αυτό, ωστόσο, θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η άποψη των αρμοδίων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, κατά την σημερινή σύσκεψη τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τις προηγούμενες μέρες τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής στις δηλώσεις τους άφηναν να εννοηθεί ότι τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, αφού δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε αυτούς τους χώρους.

Το ενδεχόμενο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, είναι απομακρυσμένο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνέχιση της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, για μια ακόμα εβδομάδα.

Επίσης, οι επιστήμονες, προτείνουν ακόμα και υποχρεωτικούς ελέγχους για κορωνοϊό στις διάφορες επιχειρήσεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά σε επαγγελματικούς χώρους παραμένει αρκετά μεγάλος. Εάν εφαρμοστεί αυτό, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα τερματιστούν οι χιλιάδες πληθυσμιακοί έλεγχοι με τεστ ταχείας διάγνωσης που διενεργούνται καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ