aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠροτεραιότητα στην ψυχική υγεία δίνει ο ΠΑΣΠ

Προτεραιότητα στην ψυχική υγεία δίνει ο ΠΑΣΠ

Στα κεντρικά γραφεία της FIFPro στην Ολλανδία μετέβη το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου 2018 τριμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠ, μετά από πρόσκληση της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών, με σκοπό να παρευρεθούν σε σύσκεψη εργασίας με θέμα την ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών.

Στο Άμστερνταμ ταξίδεψαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ και αντιπρόεδρος της FIFPro Division Europe Σπύρος Νεοφυτίδης, ο υπεύθυνος μελών του ΠΑΣΠ Αβράμης Αρναούτης και ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Φραγκέσκου, ο οποίος αναγκάστηκε φέτος λόγω προβλήματος υγείας να σταματήσει το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 27 ετών.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης εργασίας ήταν η ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών και πως αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα και την εργασία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της FIFPro, το 96% των ποδοσφαιριστών θεωρούν ότι τυχόν ψυχικά προβλήματα δύναται να επηρεάσουν την αγωνιστική τους απόδοση και την ποιότητα ζωής τους, ενώ το 80% δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη υποστήριξης σε θέματα ψυχικής υγείας, τόσο κατά όσο και μετά την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Στην σύσκεψη εργασίας μοιράστηκαν πρακτικές αντιμετώπισης των συγκεκριμένων θεμάτων, ενισχύοντας έτσι την τεχνογνωσία των εθνικών ενώσεων ποδοσφαιριστών, ενώ η συζήτηση του θέματος έδειξε και την αποφασιστικότητα της FIFPro για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τον ΠΑΣΠ, η στήριξη των μελών του συνδέσμου στα θέματα ψυχικής υγείας, αποτελεί βασική προτεραιότητα. «Τα διδάγματα που πήραμε στην Ολλανδία είναι πολύ σημαντικά και επιστρέφουμε στην Κύπρο πιο δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, που συμπλήρωσε:

«Η ψυχολογική υποστήριξη των ποδοσφαιριστών, όπως αυτών που αναγκάζονται να σταματήσουν πρόωρα την καριέρα τους ή που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, είναι βασική ευθύνη του ΠΑΣΠ. Άλλωστε, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές, αλλά άνθρωποι, με το ίδιο άγχος, προβλήματα, αγωνίες και προβληματισμούς που έχουν όλοι στη σημερινή κοινωνία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ