aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 13 Ιουνίου στη Δημοσιογραφική Εστία, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων. Της Συνέλευσης προέδρευσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΚ Παναγιώτης Φελλούκας. Στο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ. Γιώργος Φράγκος σημείωσε πως «οι αθλητικοί συντάκτες ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια των δημοσιογράφων και η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, οπότε είναι ευχής έργο όσο το δυνατό πιο πολλοί αθλητικοί συντάκτες να γίνουν μέλη της Ένωσης Συντακτών».

Στον Απολογισμό του ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Ηρόδοτος Μιλτιάδους ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη για τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τους τελευταίους δώδεκα μήνες που κρατάει το πηδάλιο της ΕΑΚ, παραλαμβάνοντάς το από τη διοίκηση Φελλούκα.

Τα σημαντικότερα σημεία του απολογισμού, επιγραμματικά:

1) Τον τελευταίο ένα χρόνο 40 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στην ΕΑΚ. Ανάμεσά τους σημαντικός αριθμός γυναικών.

2) Η ΕΑΚ θα δημιουργήσει Πακέτο Ωφελημάτων για τα μέλη της με τη συνεργασία του ΠΑΣΠ. Λεπτομέρειες θα δοθούν πολύ σύντομα.

3) Γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού του Απεσταλμένου ΕΑΚ, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ζητήθηκε η στήριξη των ποδοσφαιρικών ομάδων και φορέων προς το θεσμό.

4) Γίνεται προσπάθεια αποκέντρωσης της ΕΑΚ. Έγιναν ήδη δύο εκδηλώσεις στη Λεμεσό, ενώ υπάρχει συμφωνία με τον ΚΟΑ για λειτουργία γραφείου της ΕΑΚ στη Λεμεσό.

5) Συστάθηκε Επιτροπή καταγραφής των συνθηκών εργασίας των ΜΜΕ στα γήπεδα ποδοσφαίρου, η οποία ετοίμασε έκθεση στη βάση της οποίας θα ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε βελτιώσεις.

6) Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης. Ένα μεγάλο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα γίνει και το 2020, όπως έγινε το 2019 με τον Τσαρλς Καμενζούλι, πρόεδρο της AIPS Europe.

7) Αναπτύσσεται συνεργασία με Πανεπιστήμια, εξασφαλίστηκε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενώ προκηρύχθηκαν Δημοσιογραφικά Βραβεία.

8) Προωθούνται Καταστατικές αλλαγές για την εκπροσώπηση και των δύο φύλων στο ΔΣ.

9) Έχει επανασχεδιαστεί η ιστοσελίδα της ΕΑΚ η οποία θα λειτουργήσει σύντομα.

10) Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την διατήρηση και αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΑΚ τόσο με τον ΠΣΑΤ και γενικότερα διεθνώς, όσο και εντός συνόρων.

11) Επιδιώκεται αναβάθμιση της Γιορτής των Αρίστων στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της ΕΑΚ.

12) Η ΕΑΚ απέκτησε δύο νέους χορηγούς την UNICARS και την Psaltis Auto Parts, όμως υπήρξε απώλεια εσόδων από τη σημαντική μείωση υφιστάμενων χορηγιών.

13) Συστάθηκε ομάδα Μπάσκετ η οποία αγωνίζεται επιτυχώς στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας στη Γ’ Κατηγορία ακολουθώντας πολύ καλή πορεία.

Έγινε επίσης ενδελεχής ενημέρωση για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΑΚ προκειμένου αφενός να διατηρήσει τις πολύ καλές σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους συναδέλφους, αφετέρου όμως να αποκρούσει τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να αναγνωριστούν διεθνώς ως ξεχωριστή οντότητα. Στο εν λόγω θέμα υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΠΣΑΤ αλλά και την AIPS Europe.

Ακολούθησε Οικονομικός Απολογισμός από τον ταμεία Μάριο Χατζηστυλλή.

Νέα Τακτικά Μέλη
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε για την απόφασή του να εγγράψει ως Τακτικά Μέλη εννιά (9) συναδέλφους δυνάμει του Άρθρου 6 παράγραφος γ) του Καταστατικού. Έχοντας συμπληρώσει τριετή δοκιμασία τακτικά μέλη γίνονται οι Ευτύχιος Γιαξής, Νικόλας Γωγάκης, Τάσος Θεοδώρου, Ανδρέας Κακουλλής, Πάνος Παναγιώτου, Σταύρος Παπαδημητρίου, Χαράλαμπος Τσαλούπης, Εύη Χριστοδούλου και Ανδρέας Χριστοφή.

Αναβολή Καταστατικής
Η Καταστατική Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη, αναβλήθηκε καθώς δεν παρέστη το 1/3 των Τακτικών & Μη Επαγγελματικών Μελών, όπως ορίζει ως απαρτία για Καταστατική Γ.Σ. το Άρθρο 21 παράγραφος δ) του Καταστατικού. Η Καταστατική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο και χώρο που θα ορίσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ