aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠότε υπολογίζεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Πότε υπολογίζεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο, εκφράζει το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας – Μοριακής Ιολογίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι χαμηλοί αριθμοί των θετικών περιστατικών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες δεν επιτρέπουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Μιλώντας στον Active και κληθείς να αναφέρει πότε υπολογίζει ότι θα υπάρξει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι γίνονται κάποιες σκέψεις, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς. Αυτό που ανέφερε με βεβαιότητα είναι ότι τα μέτρα δεν πρέπει να αρθούν άμεσα, αλλά σταδιακά, αρχίζοντας από τα ηπιότερα μέτρα και ολοκληρώνοντας με τα πιο βαριά. Ο ίδιος τοποθετεί χρονικά την άρση των περιοριστικών μέτρων περί την τρίτη εβδομάδα Μαΐου.

Σε σχέση με τις 20.000 δειγματοληψίες ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι ενδεχομένως να προκύψουν περισσότερα θετικά περιστατικά, ωστόσο θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη και δεν θα μας βγάλει εκτός πλάνου. «Ίσως υπάρξει μια σταδιακή αύξηση τις επόμενες μέρες και μέχρι τις 30 Απριλίου οπόταν και θα ολοκληρωθούν οι δειγματοληψίες, αλλά δεν θεωρώ ότι θα έχουμε δραματική αύξηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο καθηγητής ανέφερε περαιτέρω ότι με τις δειγματοληψίες θα υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα του τι συμβαίνει στο γενικό πληθυσμό.

Επιπρόσθετα ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι λόγω του ότι είμαστε νησί και δεν έχουμε κοινά σύνορα, είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την κατάσταση και να αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα. «Το δεύτερο κύμα θα προέλθει μόνο εάν χαλαρώσουμε τα μέτρα πριν να είναι αναγκαίο», ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα την Σιγκαπούρη όπου υπήρξε πρόσκαιρη χαλάρωση των μέτρων και από 400 κρούσματα που είχαν αυτή τη στιγμή μετρούν 2.500 περιστατικά και 12 νεκρούς μέσα σε 15 μέρες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να επιβάλουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Καταλήγοντας ο Δρ Καραγιάννης εξέφρασε την ελπίδα να κρατήσουμε τους αριθμούς των περιστατικών σε διψήφιο νούμερο όχι πάνω του 20.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ