aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠόσες μέρες μπορεί να επιβιώσει ο κορωνοϊός πάνω σε χαρτονομίσματα

Πόσες μέρες μπορεί να επιβιώσει ο κορωνοϊός πάνω σε χαρτονομίσματα

Είναι γνωστή πλέον η ανθεκτικότητα του κορωνοϊού στη θερμοκρασία και την υγρασία, η ικανότητά του να επιζεί πάνω σε διάφορες επιφάνειες ή αντικείμενα επί ώρες ή και μέρες.

Η ιατρική επιθεώρηση The Lancet αποκαλύπτει τώρα ότι ο κορωνοϊός, όπως φανερώνουν νεότερα πειράματα, μπορεί να επιζεί επί μέρες πάνω στα χαρτονομίσματα.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπό συνθήκες φυσιολογικής θερμοκρασίας (22 βαθμοί Κελσίου) και με σχετική υγρασία γύρω στους 65 βαθμούς ο κορωνοϊός επιζεί επί μέρες.

Ειδικότερα, οι έρευνες γνωρίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο κορωνοϊός ανιχνεύεται έπειτα από 3 ώρες στο χαρτί του εκτυπωτή και στα χαρτομάντιλα, τη 2η ημέρα στο επεξεργασμένο ξύλο και τα υφάσματα, την 4η ημέρα στο γυαλί και στα χαρτονομίσματα, καθώς και την 7η ημέρα στο πλαστικό και στο ανοξείδωτο ατσάλι.

Ευτυχώς, ακόμα και στις πιο ευνοϊκές θερμοκρασίες για τον κορωνοϊό, το καλό σαπούνισμα και η χρήση απολυμαντικών μπορούν να τον εξουδετερώσουν.

Έτσι, στη θερμοκρασία των 22 βαθμών Κελσίου (συνηθισμένη θερμοκρασία δωματίου) ο κορωνοϊός καταστρέφεται μέσα σε 5 λεπτά από το σαπούνισμα ή την απολύμανση με χλωρίνη ή άλλο κατάλληλο απολυμαντικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ