aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠερισσότερα κίνητρα για προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου

Περισσότερα κίνητρα για προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου

Την απόφαση της ΚΟΠ για στήριξη της αναβάθμισης του γυναικείου ποδοσφαίρου επανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας στη σημερινή σύσκεψη των σωματείων που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Ο Ανθούλης Μυλωνάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τις επιπρόσθετες αποφάσεις που λήφθηκαν πρόσφατα από την ΚΟΠ με σκοπό την αναβάθμιση του αθλήματος. «Η ΚΟΠ με συγκεκριμένους σχεδιασμούς θα επιδιώξει την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου με σωστή ανάπτυξη της βάσης και με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι φέτος θα έχουμε πρωτάθλημα με περισσότερες συμμετοχές.

Η Ομοσπονδία πέραν από την υφιστάμενη στήριξη που δίνει στις ομάδες μας, θα ενισχύει τα κίνητρα και με τη δική σας συνεργασία πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στην Κύπρο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του ομιλία ο Μυλωνάς. Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των σωματείων μας, από τη νέα χρονιά καταργείται το τέλος εγγραφής ή και μεταγραφής καθώς και το τέλος επαγγελματικού συμβολαίου.

Η ΚΟΠ για τα νέα σωματεία ή τα σωματεία που θα επαναδραστηριοποιηθούν, θα καλύπτει σημαντικό μέρος του μισθολογίου του προπονητή τους και θα καταβάλει επίσης και το μεγαλύτερο μέρος του κόστους μετακίνησης των ομάδων για αγώνες που θα δίνουν εκτός των γεωγραφικών ορίων της επαρχίας που εδρεύουν. Εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα μετά τους ελέγχους της Ομοσπονδίας, πρόθεση της ΚΟΠ είναι να καλύψει και στη νέα αγωνιστική περίοδο το έξοδο της διαιτησίας, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης χορηγίας δίνεται στα σωματεία.

Η προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου με ζωντανούς τηλεοπτικούς αγώνες συμπεριλήφθηκε ήδη στους σχεδιασμούς της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και η ΚΟΠ κατέβαλε όλα τα έξοδα παραγωγής για μετάδοση του τελικού Κυπέλλου. Στη σημερινή συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΚΟΠ εκφράστηκαν επίσης εισηγήσεις για καλύτερο προγραμματισμό και λειτουργία των διοργανώσεων που αφορούν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γυναικών.

Ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών ομάδων στο νέο Πρωτάθλημα θα καθοριστεί και το αγωνιστικό πρόγραμμα και όπως ήδη ανακοινώθηκε, δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για ομάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή. Πέραν από τις δέκα ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από άλλες δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα στο νέο Πρωτάθλημα, το 20ο στην ιστορία από τότε που ξεκίνησαν οι διοργανώσεις της ΚΟΠ για το γυναικείο ποδόσφαιρο, συμμετοχή δήλωσαν οι ακόλουθες δέκα ομάδες: ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων, Apollon Ladies, Champions Ύψωνα, ΑΕ Αμμοχώστου, Λευκοθέα Λατσιών, Ομόνοια Λευκωσίας, ΕΝ ΘΟΪ Λακατάμιας, Σωματείο Barcelona FA, Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, Πάφια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ