aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠερίληψη των αλλαγών στους κανονισμούς διαιτησίας

Περίληψη των αλλαγών στους κανονισμούς διαιτησίας

Δείτε πιο κάτω σε περίληψη τις σημαντικότερες τροποποιήσεις που ισχούν στους κανονισμούς διαιτησίας από την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020 και συγκεκριμένα, τίθενται σε εφαρμογή από τις 25 Ιουνίου 2019.

Κανονισμός 3
Ο ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο από το πλησιέστερο σημείο της πλάγιας γραμμής, εκτός και αν ο διαιτητής αποφασίσει διαφορετικά.

Κανονισμός 4
Οι εσωτερικές φανέλες μπορούν να είναι πολύχρωμες / με σχέδια αν το χρώμα τους είναι ακριβώς το ίδιο με το μανίκι της φανέλας.

Κανονισμός 5
Ο διαιτητής δεν μπορεί να αλλάξει μια απόφασή του μετά την επανέναρξη του αγώνα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δείξει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα για μια προηγούμενη παράβαση.

Αν ο διαιτητής εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο για να πάει στον χώρο ανασκόπησης του VAR ή αν καλέσει τους ποδοσφαιριστές να επανέλθουν πίσω στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του ημιχρόνου, μπορεί να αλλάξει την απόφασή του.

Οι παράγοντες μιας ομάδας που είναι ένοχοι για απρεπή συμπεριφορά μπορούν να τιμωρηθούν με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Αν δεν μπορεί να εντοπιστεί ο παραβάτης, τότε ο πρώτος προπονητής θα δεχτεί την κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

Σε περίπτωση που δοθεί πέναλτι, ο εκτελεστής του πέναλτι μπορεί να λάβει περίθαλψη ή αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του και στη συνέχεια να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να εκτελέσει το λάκτισμα.

Κανονισμός 7
Διευκρίνιση της διαφοράς μεταξύ του διαλείμματος για «ενυδάτωση» (3 λεπτά) και του διαλείμματος για «ξεδίψασμα» (1 λεπτό).

Κανονισμός 8
Η ομάδα που κερδίζει στο στρίψιμο του νομίσματος μπορεί να επιλέξει να κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα.

Ελεύθερο Διαιτητού – η μπάλα αφήνεται στον τερματοφύλακα (αν το παιχνίδι σταμάτησε μέσα στην επανορθωτική περιοχή) ή για έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας που άγγιξε τελευταίος την μπάλα στο σημείο της τελευταίας επαφής. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές (και των δύο ομάδων) πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 4 μέτρα μακριά.

Κανονισμός 9
Επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο Διαιτητού αν η μπάλα αγγίξει τον διαιτητή (ή οποιοδήποτε άλλο διαιτητή) και σημειωθεί τέρμα, αλλάξει η κατοχή της μπάλας ή αρχίζει μια νέα επίθεση.

Κανονισμός 10
Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να σημειώσει τέρμα ρίχνοντας τη μπάλα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας.

Κανονισμός 12
Το κείμενο σχετικά με την παράβαση με το χέρι έχει επαναδιατυπωθεί για να υπάρξει μεγαλύτερη αποσαφήνιση/συνέπεια, με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το πότε θα πρέπει (και πότε δεν πρέπει) να τιμωρηθεί το «μη σκόπιμο» χέρι. Επιβεβαίωση ότι μια «παράνομη» παράβαση με το χέρι από έναν τερματοφύλακα μέσα στη δική του επανορθωτική περιοχή δεν τιμωρείται με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

Αν, μετά από μια πλάγια επαναφορά (ένα αράουτ) ή μετά από σκόπιμη πάσα της μπάλας από έναν συμπαίκτη του, ο τερματοφύλακας αποτυγχάνει να λακτίσει την μπάλα ή προσπαθεί να λακτίσει την μπάλα για να την επαναφέρει στο παιχνίδι, τότε ο τερματοφύλακας μπορεί να πάρει την μπάλα με τα χέρια του.

Ο διαιτητής μπορεί να καθυστερήσει να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα έναν παίκτη μέχρι την επόμενη διακοπή, εάν η ομάδα που δέχθηκε την παράβαση εκτελέσει στα γρήγορα ένα ελεύθερο λάκτισμα για να δημιουργήσει μια ευκαιρία επίτευξης τέρματος.
Η κίτρινη κάρτα για έναν «απρεπή» πανηγυρισμό τέρματος ισχύει ακόμα και αν το τέρμα ακυρωθεί.Κατάλογος με τις παρατηρήσεις / παραβάσεις που επιφέρουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες για τους παράγοντες των ομάδων. Όλες οι λεκτικές παραβάσεις τιμωρούνται με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα. Το λάκτισμα ενός αντικειμένου τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο όπως η ρίψη ενός αντικειμένου.

Κανονισμός 13
Μετά την εκτέλεση ενός έμμεσου ελεύθερου λακτίσματος, ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει να δείχνει το σήμα του έμμεσου εάν είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να σημειωθεί τέρμα απευθείας (π.χ. στα περισσότερα έμμεσα από οφσάιντ).
Για τα ελεύθερα λακτίσματα υπέρ της αμυνόμενης ομάδας μέσα στην δική της επανορθωτική περιοχή, η μπάλα βρίσκεται στο παιχνίδι μόλις λακτισθεί και κινηθεί ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει εκτός της επανορθωτικής περιοχής.
Όταν υπάρχει ένα αμυντικό «τείχος» με τουλάχιστον 3 ποδοσφαιριστές, όλοι οι επιτιθέμενοι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από το «τείχος». Δίνεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα αν δεν τηρείται η απόσταση αυτή.

Κανονισμός 14
Τα δοκάρια και τα δίχτυα δεν πρέπει να μετακινούνται όταν εκτελείται ένα πέναλτι και ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να τα αγγίζει. Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μέρος του ενός ποδιού του πάνω ή κατά μήκος της γραμμής τέρματος όταν θα εκτελεσθεί ένα πέναλτι. Δεν μπορεί να σταθεί πίσω από τη γραμμή τέρματος. Εάν γίνει μια παράβαση μετά που ο διαιτητής δώσει το σήμα για την εκτέλεση ενός πέναλτι αλλά πριν εκτελεσθεί το πέναλτι, τότε θα πρέπει να εκτελεσθεί το πέναλτι και μετά να τιμωρήσει με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα τον παραβάτη παίκτη.

Κανονισμός 15
Οι αντίπαλοι παίκτες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα από το σημείο της πλάγιας γραμμής όπου πρόκειται να εκτελεσθεί μια πλάγια επαναφορά( ένα αράουτ), ακόμη και αν ο εκτελεστής βρίσκεται πίσω από την πλάγια γραμμή.

Κανονισμός 16
Σε από τέρματος λάκτισμα, η μπάλα είναι στο παιχνίδι μόλις λακτισθεί και κινείται ξεκάθαρα. Δεν χρειάζεται η μπάλα να περάσει εκτός της επανορθωτικής περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ