Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠάπουτσος: «Θα φέρνουμε μόνο ξένους διαιτητές στο τέλος – Ο Σύνδεσμος ποτέ δεν είχε χρώμα»

Πάπουτσος: «Θα φέρνουμε μόνο ξένους διαιτητές στο τέλος – Ο Σύνδεσμος ποτέ δεν είχε χρώμα»

Ο Γιώργος Πάπουτσος παραδίδει τη σκυτάλη της ηγεσίας του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου μετά από 35 χρόνια παρουσίας στον Σύνδεσμο και έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο κ. Πάπουτσος ήχησε καμπανάκι κινδύνου για τους Κύπριους διαιτητές και υπογράμμισε πως ουδέποτε δεν υπήρχε πολιτικό χρώμα εντός της διαιτησίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την αποχώρηση του από τον Σύνδεσμο Διαιτητών: «Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Υπηρέτησα το χώρο διαιτησίας για 35 συνεχή χρονιά, μόνο 4 ήμουν εκτός του συνδέσμου. Νιώθω ολοκληρωμένος, όμως υπάρχουν και πικρίες για κάποια γεγονότα. Η διαιτησία θέλει όλους τους διαιτητές σε ένα χώρο».

Για τον διάδοχο του: «Ο Χρίστος Σπανός, τα τελευταία έξι χρόνια ήταν στο Δ.Σ. και αυτή την τριετία ήταν γραμματέας. Έδειξε αρκετή θέληση και έμαθε αρκετά πράγματα».

Για το μέλλον της διαιτησίας: «Αυτοί που έρχονται στο χώρο της διαιτησίας πρέπει να αγαπούν το χώρο, αλλά και οι παράγοντες. Οι κατάλογοι των διαιτητών μικραίνουν. Οι διαιτητές δεν θα είναι αρκετοί σε λίγα χρόνια. Θα αναγκαζόμαστε να φέρνουμε μόνο ξένους στο τέλος. Είμαστε στο παρά πέντε.

Οι διαιτητές όταν δεν έχουν ανταγωνισμό δεν βελτιώνονται. Δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί. Είναι σχολή που την έχω ανάγκη για να ολοκληρώνω τα πρωταθλήματα. Αν δεν δώσω κίνητρα δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον. Για τα λάθη τους κρίνονται, όμως και οι ίδιοι έχουν τεράστια ευθύνη. Πρέπει να είναι ενωμένοι».

Για τους διαιτητές που παραιτήθηκαν: «Θα ήταν καλύτερο να ήταν οι διαιτητές στο σύνδεσμο για το κομμάτι προβολής και των ιδίων. Να λένε αυτά που θέλουν καλύτερα. Με τη διαιτησία διαιρεμένη κανείς δεν κερδίζει. Υπάρχει ένας κανονισμός που λέει πως δεν είναι απαραίτητο να είσαι στο σύνδεσμο για να σφυρίζεις στη ΚΟΠ. Όλοι αρχίσαν από το σύνδεσμο, έκαναν την επανάσταση τους γιατί πιθανόν να ήθελαν κάτι διαφορετικό. Αν οι διαιτητές είναι ενωμένοι, έχουν καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τα κριτήρια αξιολόγησης των διαιτητών και τις αδικίες που γίνονται: «Από το 2011 η διαιτησία διαχειρίζεται από αρχιδιαιτητη που είναι ξένος. Αυτοί που ήταν πρωτοκλασάτοι και σταμάτησαν πρόσφατα έγιναν με Κύπριο στην ηγεσία. Μπορώ να αναγνωρίσω πως ίσως να αδικήθηκαν κάποιοι που έπρεπε να ανέβουν και δεν ανέβηκαν. Ποτέ δεν είχε χρώμα ο σύνδεσμος. Είτε δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε κεντρώοι».

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ