aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠάπουτσος: «Όχι κριτική με αντιπάθειες, να μη σχολιάζουν κάποιοι για τα νούμερα»

Πάπουτσος: «Όχι κριτική με αντιπάθειες, να μη σχολιάζουν κάποιοι για τα νούμερα»

Την άποψη ότι οι διατητές κάνουν λάθη, όπως όλοι, υποστήριξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, με δηλώσεις του στo Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο Κύπριος πρώην διαιτητής εξήγησε ότι η κριτική είναι καλό να γίνεται χωρίς όμως να «στολίζουμε» με κοσμητικά επίθετα τους διατητές. Παράλληλα, σχολίασε την υποχρέωση των τηλεσχολιαστών να κάνουν σωστή και αντικειμενική κριτική, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει τα χρήματα που αμείβονται οι διατητές τόσο στην Α’ Κατηγορία, όσο και στις μικρότερες.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Πάπουτσος:

Για την ανακοίνωση με μπηχτές: «Οι διαιτητές έχουν λάθη. Δράττουμε την ευκαιρία για να στείλουμε ένα μήνυμα στους διαιτητές πρώτα απ΄όλα, ότι έχουν τα εχέγγυα, πρέπει να εκμεταλλευτούν το VAR, που είναι νέο εργαλείο. Η εμπειρία των διαιτητών σε συνδυασμό με την τεχνολογία και το VAR, να δημιουργήσει μια συνεργασία με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Μερικές φορές είναι σωστή η κριτική και πρέπει οι διαιτητές να τη δέχονται. Δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Όλοι κάνουμε λάθη, ακόμη και οι τηλεσχολιαστές και όλοι, πολλές φορές χρειάζονται ερμηνεία και εξήγηση του κανονισμού των φάσεων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όμως με τον τρόπο που καταδυκνείουμε τα λάθη, ανεξαρτάτητα του ποιος είναι ο διαιτητής. Είτε το λάθος είναι σοβαρό είτε όχι, οφείλουμε να λέμε τον κανονισμό, να κάνουμε κριτική, χωρίς όμως να «στολίζουμε» με κοσμητικά επίθετα».

Για το αν ο ίδιος διαπίστωσε άδικες ηθελημένες και σκόπιμες κριτικές σχολιαστών: «Δεν λέω ότι είναι σκόπιμο. Αν όμως δεν συμπαθώ κάποιον δεν θα μιλήσω ξεκάθαρα, δεν θα κάνω σωστή κριτική και θα δημιουργήσω προδιάθεση για τον διαιτητή. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κριτική με τον ίδιο τρόπο και να ερμηνεύουμε τις φάσεις σωστά, χωρίς εμπάθεια. Να μην σχολιάζουν κάποιοι απλά για τα νούμερα και την τηλεθέαση. Του καθενός η άποψη και τα λεγομένα είναι εδώ για να κριθούν».

Για την διαιτησία: «Η διαιτησία μας είναι ερασιτεχνική. Στην Β’ κατηγορία ιδιαίτερα και στις χαμηλότερες κατηγορίες, οι διαιτητές θα χρειαστούν επίδομα για να ζήσουν. Πρέπει παράλληλα να εμπλουτιστεί ο κατάλογος της Α’ κατηγορίας με νέους διαιτητές από τη Β’. Επιπρόσθετοι ικανοί διαιτητές από τη Β’ να ανέβουν, ώστε να υπάρχει πλουραλισμός και πληθώρα επιλογών. Αν δεν δώσουμε τώρα με το VAR την ευκαιρία σε νέους διαιτητές, πότε θα τη δώσουμε. Οι διαιτητές της Α’ κατηγορίας αμείβονται καλά για τα κυπριακά δεδομένα, για τα ευρωπαϊκά όχι. Οι μικρές κατηγορίες από την άλλη αμείβονται μόνο με χρήματα που καλύπτουν τα οδοιπορικά τους για τον αγώνα και κάτι που θα φάνε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ