aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠάπουτσος: «Ο πρώτος ένοχος να είναι το έναυσμα…»

Πάπουτσος: «Ο πρώτος ένοχος να είναι το έναυσμα…»

Πάταξη της διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου ζήτησε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM (104.0) τόνισε ότι ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του και σημείωσε πως ο όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Ο κ. Πάπουτσος υπογράμμισε ότι οι διαιτητές είναι η πρώτοι που ζητούν κάθαρση, ενώ χαρακτήρισε παρεξηγημένο το χώρο της διαιτησίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είμαι στη γραμμή, γιατί ποτέ δεν φοβήθηκα να τοποθετηθώ. Ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουμε στο έργο της δικαιοσύνης. Ο κάθε εμπλεκόμενος είναι υπόλογος των πράξεων του και πρέπει να πάρει το τίμημα που του αναλογεί».

Για τη θέση του Συνδέσμου: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Η ομοσπονδία έχει υποχρέωση να κάνει άμεσες ενέργειες. Όταν το όνομά σου είναι εμπλεκόμενο, η ομοσπονδία πρέπει να λειτουργήσει για να προστατεύσει το άθλημα, αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Δεν έχουμε δικαίωμα να πράξουμε οτιδήποτε άλλο πέραν από το να περιμένουμε το αποτέλεσμα».

Αν ο σύνδεσμος έχει πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Αυτοί που πρέπει να μας ενημερώσει είναι η ΚΟΠ. Δόθηκε από κοινού τοποθέτηση για πάταξη της διαφθοράς. Όποιος είναι ένοχος, να τιμωρηθεί. Ο χώρος μας είναι ο πιο παρεξηγημένος. Από το πιο μικρό θέμα μέχρι το πιο μεγάλο, είμαστε στο επίκεντρο. Οι πρώτοι που θέλουμε κάθαρση είμαστε εμείς. Ας ελπίσουμε ότι ο πρώτος ένοχος θα είναι το έναυσμα για να περιοριστούν τα κακώς έχοντα στο χώρο».

Για το ότι στιγματίζεται ο σύνδεσμος: «Στιγματίζεται ολόκληρο το σώμα του ποδοσφαίρου. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έτυχε αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή και ξεκίνησε με προσδοκίες. Δεν κάνω τον συνήγορο του, αλλά ούτε μπορώ να τον καταδικάσω. Θα είναι με λύπη και οδύνη αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται».

Για τις ευθύνες των διαιτητών στο κλίμα προκατάληψης; «Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες με κάποια μέτρα. Εμείς είπαμε ότι η διαχείριση πρέπει να είναι τέτοια, ούτε ώστε να είναι στους καταλόγους οι κατάλληλοι διαιτητές. Πηγαίνουν οι διαιτητές μας στο εξωτερικό και σπάνια έρχονται με καλή αξιολόγηση. Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση και αξιολόγηση. Δεν μπορείς ένας διαιτητής να παίζει συνέχεια σε δύσκολους αγώνες. Οι διαιτητές μας χρειάζονται καθαρό μυαλό για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο σωστός διαιτητής αν μπει στο γήπεδο και είναι σωστός, αν κάνει και λάθος δεν θα κριθεί με το βαθμό που σκέφτεται η πλειοψηφία. Χρειάζεται να στηρίξουμε τους διαιτητές και να δώσουμε ένα νέο ξεκίνημα».

Για την κάθοδο ξένων διαιτητών: «Εύχομαι το προϊόν να είναι τέτοιο που να παραδειγματίσει τους πάντες. Εύχομαι η δαπανηρή επένδυση να πιάσει τόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ