aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠάπουτσος για όρο Ομόνοιας: «Γιατί δεν φέρνουν ξένους διαιτητές και στο U21;»

Πάπουτσος για όρο Ομόνοιας: «Γιατί δεν φέρνουν ξένους διαιτητές και στο U21;»

Εν αναμονή των εξελίξεων για την τύχη του πρωταθλήματος είναι και οι διαιτητές. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος οι Κύπριοι διαιτητές οφείλουν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και ν’ ακολουθούν τις οδηγίες εκγύμνασης που έχουν δοθεί για να είναι σε ετοιμότητα εφόσον στηθεί και πάλι η μπάλα στη σέντρα.

Μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) o κ. Πάπουτσος χαιρέτησε την εκπαίδευση που τυγχάνουν οι Κύπριοι διαιτητές από την ΚΟΠ για το VAR, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η ανάδειξη νέων διαιτητών, εξέφρασε πικρία για το γεγονός πως τα λάθη των Κύπριων διαιτητών αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη δυσπιστία σε σχέση με αυτά των ξένων, ενώ σχολίασε και την πρόταση της Ομόνοιας ότι εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει με ξένους διαιτητές.

«Ουσιαστικά είμαστε στην εξέλιξη των αποφάσεων. Οι διαιτητές πρέπει να είναι έτοιμοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες, με σωστή εκγύμναση. Πήραν οδηγίες οι διαιτητές να προπονούνται ανάλογα για να διατηρούνται, εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να κάνουν σωστή διαχείριση στους αγωνιστικούς χώρους. Η άθληση είναι υγεία. Οφείλουν να αθλούνται οι διαιτητές για το καλό της υγείας τους και να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν μας δοθεί η οδηγία να επιστρέψουμε στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά και ακολούθως τοποθετήθηκε για την επιμόρφωση της ΚΟΠ στους διαιτητές για τη διαχείριση του VAR.

«Η πιο ορθή διαδικασία από την Ομοσπονδία σε σχέση με τη λειτουργία του VAR. Οι διαιτητές θα έχουν να μάθουν πάνω σε αυτό και αν έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και καθήκοντα στο μέλλον, πολύ σωστά κάνει η ομοσπονδία και επιμορφώνει τον καθένα που θα έχει σχέση με τη διαχείριση του».

Για την κριτική προς τους διαιτητές: «Να πω ότι η κριτική που δέχονται οι Κύπριοι διαιτητές δεν ήταν η ίδια, με βάση τα λάθη που παρουσίασαν οι ξένοι. Για τον Κύπριο διαιτητή υπήρχε το επιφώνημα της άρνησης».

Για την προκατάληψη που υπάρχει: «Αυτό το σημείο είναι ένα. Πιο είναι το πιο σημαντικό στην ομοσπονδία, δεν είναι το οικονομικό. Γίνεται να έχουμε καταβολή 10-12 χιλιάδες σε ξένους διαιτητές και να μην δέχομαι τα 1600 ευρώ για τους κύπριους διαιτητές. Εμείς, επιζητούμε την καλύτερη διαχείριση των διαιτητών».

Για την ανάδειξη νέων διαιτητών: «Αυτό αναζητούμε. Να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά μεν, αλλά σε ένα παιχνίδι πρέπει να υπάρχει εμπειρία. Έτσι, σε ένα παιχνίδι θα έχουμε και εμπειρία και νέους διαιτητές, την αφρόκρεμα».

Είναι δεδομένο όμως ότι καθορίστηκαν αποτελέσματα με λάθη των Κύπριων διαιτητών και αυτό το είπαν όλοι: «Κάναμε αποδοχή λαθών. Όλως παραδόξως η φετινή σεζόν είχε κάτι διαφορετικό. Αυτό που επιβάλλεται είναι νέα αρχή και εντοπισμός των λαθών. Δεν μπορούν να γίνουν… express διαιτητές από τις μικρές κατηγορίες. Χρειάζεται η σταδιακή εμπειρία στους διαιτητές. Να πάρει την εμπειρία και να ανέβει σταδιακά στην α’ κατηγορία. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν είμαστε εδώ να στηρίζουμε παράλογες θέσεις διαιτητών αλλά να διορθώσουμε τα λάθη και να προωθήσουμε νέους διαιτητές. Ζητούμε ίση διαχείριση των διαιτητών μας. Δεν πρέπει να αδικούμε τους διαιτητές μας. Δεν πρέπει τα σωματεία να αναζητούν, ούτε να επιλέγουν διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν πρέπει να επιλέγουν αρεστά πρόσωπα. Πρέπει να είναι προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, για να παίρνει υπό τις περιστάσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την πρόταση της Ομόνοιας αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα να είναι με ξένους διαιτητές: «Πρέπει επιτέλους να εμπιστευτούν τον Κύπριο διαιτητή. Γιατί δεν φέρνουν ξένους διαιτητές και για τα U21 και ούτω κάθ’ εξής. Οι μεγάλες ομάδες, έχουν εκπροσώπους να μεταφέρουν απόψεις. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και όχι να έρθουμε σε σύγκρουση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ