aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠανεπιστήμιο Λευκωσίας – ΠΑ.Σ.Π.: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – ΠΑ.Σ.Π.: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Tο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την παραχώρηση υποτροφιών σε ποδοσφαιριστές, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση από κοινού ερευνών, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Ο Διευθυντής Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κος. Τάσος Δημητρίου τόνισε ότι εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παραχωρεί σημαντικότατο αριθμό υποτροφιών σε αθλητές και ανάφερε ότι στο Πανεπιστήμιο σήμερα φοιτούν αθλητές και ποδοσφαιριστές από το πιο ψηλό αθλητικό επίπεδο μέχρι και το ερασιτεχνικό/ψυχαγωγικό. Σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο αναφέρθηκε για παράδειγμα στους Πίερο  Σωτηρίου, Νεόφυτο Μιχαήλ, Μαρίνο Σατσιά οι οποίοι πέραν από το γεγονός ότι διακρίνονται στο πιο ψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο, διακρίνονται και ακαδημαϊκά με την επίδοση και το ήθος τους. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φοιτούν αθλητές προερχόμενοι από 26 διαφορετικά αθλήματα. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά μέσα σε αυτό το πλαίσιο και προσβλέπει σε ακόμη περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον ΠΑ.Σ.Π.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης  ανάφερε ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση σήμερα να  ανακοινώνει την συνεργασία με ένα πολύ μεγάλο πρωταγωνιστή στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από σήμερα θα είναι ένας από τους συνεργάτες του ΠΑΣΠ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης/επιμόρφωσης και δημιουργίας δεύτερης καριέρας για τους ποδοσφαιριστές, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π..

Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν το γεγονός ότι θα έρθει μια μέρα που η ποδοσφαιρική τους καριέρα θα τελειώσει και θα πρέπει να αναζητήσουν νέο επάγγελμα. Σύμφωνα με την βρετανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου η ποδοσφαιρική καριέρα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή ,έχει μέσο όρο ζωής τα οκτώ χρόνια, στατιστικό που πρέπει να προβληματίσει όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για δημιουργία δεύτερης καριέρας.

Το πρόγραμμα δημιουργίας δεύτερης καριέρας υποστηρίζεται από τον ΠΑ.Σ.Π. για να διασφαλίσει ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα λάβουν την απαραίτητη μόρφωση ταυτόχρονα με την επαγγελματική καριέρα, ενώ έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των αθλητών που εγκαταλείπουν το σχολείο/πανεπιστήμιο ή τον αθλητισμό. Ο ΠΑ.Σ.Π. αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στην στήριξη και προώθηση της εκπαίδευσης / επιμόρφωσης των νέων ποδοσφαιριστών προχωρά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με στόχο την παραχώρηση υποτροφιών για τα μέλη του ΠΑΣΠ αλλά και για διεξαγωγή ερευνών που στόχο θα έχουν την βελτίωση και ανάπτυξη του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ