aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΩρα... UEFA, ώρα αποφάσεων για Champions και Εuropa League

Ωρα… UEFA, ώρα αποφάσεων για Champions και Εuropa League

Πότε θα αρχίσει το Champions League; Το Εuropa; Που θα γίνουν οι αναμετρήσεις; Θα υπάρξει… final 8; Η UEFA είναι έτοιμη για μεγάλες αποφάσεις και την Τετάρτη (17/6) θα μπορεί να δώσει απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα!

Πάμε να δούμε τι θα… μάθουμε! Αναμένεται ότι η Πορτογαλία και η Γερμανία θα επιβεβαιωθούν ως οικοδεσπότες για ένα Final – 8 τουρνουά τόσο στο Champions League όσο και στο Εuropa αντίστοιχα! To Champions League των Γυναικών πρόκειται να λάβει χώρα στη βόρεια Ισπανία.

Που θα γίνουν όμως οι επαναληπτικοί της φάσης των «16»; Το θέμα… καίει και η UEFA, ίσως να καθυστερήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, μιας και υπήρξαν πολλές διαφωνίες με τις ομάδες.

Είναι πιθανό ορισμένοι σύλλογοι να χρειαστεί να εγκαταλείψουν το εντός έδρας πλεονέκτημα στους αγώνες του Champions League και του Europa. Μάλιστα, το ΒΒC τόνισε πως υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τη Σίτι όσο και από τη Γουλβς. Το σίγουρα είναι πως τα ζευγάρια Ιντερ – Χετάφε και Ρόμα – Σεβίλλη θα παίξουν στη Γερμανία, αφού δεν είχε υπάρξει πρώτο ματς για τη φάση των «16».

Η UEFA ανησυχεί ότι η προσπάθεια να διεξαχθούν οι αγώνες σε οκτώ χώρες και όχι σε δύο αυξάνει τον κίνδυνο αναβολής τoυς λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Εάν δεν υπάρξει συναίνεση πριν από τη συνάντηση της Τετάρτης, η UEFA θα μπορούσε να καθυστερήσει την απόφαση, ώστε να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι χώρες των ομάδων που θα υποδεχθούν τους επαναληπτικούς της φάσης των «16».

Ο τελικός του Champions League αναμένεται να διεξαχθεί στη Λισαβόνα στις 23 Αυγούστου, ενώ ο τελικός του Europa League θα διεξαχθεί στην Κολωνία δύο ημέρες νωρίτερα.

Τα… προβλήματα της UEFA για τη σεζόν 2020-21
Εκτός από τα τουρνουά της φετινής σεζόν, στη συνάντηση θα συζητηθεί πώς θα λειτουργήσει το περίπλοκο σύστημα προκριματικών για τους αγώνες της σεζόν 2020-21. Αναμένεται ότι η UEFA θα έχει χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων για να ολοκληρώσει τα προκριματικά της, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερους από 200 διπλούς αγώνες και συμμετέχουν τα 55 κράτη – μέλη σε κάποια φάση στους πέντε γύρους των διοργανώσεων.

Αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα των συλλόγων πως οι προκριματικοί αντιπροσωπεύουν τη συνέχεια της συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η UEFA θα μείωνε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μόνο ως έσχατη λύση.

Παρόλο που περιμένουν 38 χώρες να έχουν ξαναρχίσει τις υποχρεώσεις τους τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου και 17 από αυτές με κόσμο στο γήπεδο, αναγνωρίζεται ότι θα απαιτηθεί σημαντική συρρίκνωση του προγράμματος και κάποιοι γύροι θα έχουν μονά ματς.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασιστεί εάν τα παιχνίδια θα παίζονται σε ουδέτερα γήπεδα ή στην έδρα μιας έπειτα από κλήρωση. Τότε θα αποφασιστεί εάν οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες ή στο γήπεδο των ομάδων που φιλοξενούν την αναμέτρηση. Συστήνεται πως η απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί θα πρέπει να είναι σωστή για όλες τις πλευρές και όχι απλά επαρκής. Υπάρχει ακόμα και η παράμετρος των εκτός έδρας γκολ, αλλά και το εάν θα επιτραπεί κόσμος έστω κατά ένα ποσοστό στο γήπεδο.

H UEFA επιμένει πως δεν πρέπει να πειραχθεί το καλεντάρι του Σεπτεμβρίου σε σχέση με τη διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων και έτσι δεν θα μπορούν να υπάρχουν ευρωπαϊκά ματς σε εκείνο το διάστημα. Και αυτό παρότι στο διάστημα μετά τις 12 Σεπτεμβρίου και η Premier League και η La Liga φιλοδοξούν να προχωρήσουν σε έναρξη της νέας σεζόν. Εάν η UEFA επιμείνει σε αυτό το χρονοδιάγραμμα για τον Σεπτέμβριο οι ομάδες θα αντιδράσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ