aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Όλοι διαφορετικοί - Όλοι ίσοι» στο Λύκειο Παραλιμνίου (video)

«Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι» στο Λύκειο Παραλιμνίου (video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Παραλιμνίου η επαρχιακή εκδήλωση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», που γίνεται σε συνεργασία της ΚΟΠ με το Υπουργείο Παιδείας.

Το Λύκειο Παραλιμνίου ετοίμασε και παρουσίασε μια πολύ όμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου. Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η παρουσία του πρέσβη Fair Play Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος συμμετείχε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση του σχολείου που φοίτησε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΕΝΠ Λευτέρης Μέρτακκας, Λοϊζος Κοσμάς και Ατάντα και οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Νάπας Εμπαλό και Κώστας Μάρκου οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς τους μαθητές.

Η επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας Κάλλη Χατζηιωσήφ αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει το Υπουργείο σε αυτό το πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια 4 χρόνων τονίζοντας την αξία των μηνυμάτων του προγράμματος ευχαριστώντας την ΚΟΠ για την συνεργασία.

Εκ μέρους της ΚΟΠ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ανδρέας Μωριάς ,που είναι επικεφαλής της ΚΟΠ για υλοποίηση του προγράμματος «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι».

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση θετική ανταπόκριση του στην πρόσκληση μας, για υλοποίηση του προγράμματος ενάντια στον Ρατσισμό, με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι».

H Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν μπορούσε να μείνει έξω από το πρόγραμμα μας. Γνωρίζουμε την  αδυναμία των κατοίκων της περιοχής για το ποδόσφαιρο ,πόσο το αγαπούν και το καλλιεργούν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει στο Παραλίμνι ,στην Αγία Νάπα, στην Δερύνεια και στα άλλα χωριά της περιοχής υγιές φίλαθλο πνεύμα και ελπίζουμε ότι η σημερινή εκδήλωση θα συμβάλει στην εμπέδωση των μηνυμάτων του προγράμματος.

Το πρόγραμμα, θα έχει διάρκεια 4 χρόνια και με διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία της ΚΟΠ με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στοχεύουμε στην δημιουργία νέων που θα σέβονται τους αντιπάλους τους στον αθλητισμό και τους συνανθρώπους τους στη ζωή ανεξάρτητα από το χρώμα, την καταγωγή και την ικανότητα τους.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας και να συγχαρώ τόσο την Κάλλη Χατζηιωσήφ και τους συνεργάτες της που ανέλαβαν τον συντονισμό των εκδηλώσεων εκ μέρους του υπουργείου και τους συνεργάτες μου στην ΚΟΠ  για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στον Μιχάλη Κωνσταντίνου το οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο με το ταλέντο αλλά και το ήθος του. Ως πρέσβης της Κύπρου για το Fair play, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και είναι μαζί μας για να στείλει το δικό του μήνυμα. Εσείς όλοι πρέπει να νιώθετε περηφάνια γιατί ο Μιχάλης ένας δικός σας άνθρωπος , είναι πρότυπο και τιμά την καταγωγή του, την επαρχία του και όλη την ποδοσφαιρική Κύπρο.

Ευχαριστώ και τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου που θα λάβουν μέρος στους αγώνες ,τους ποδοσφαιριστές που είναι μαζί μας δίνοντας έμπρακτα το μήνυμα της εκδήλωσης ,αλλά και όλους εσάς που έχετε καλή διάθεση για να πάρετε και να μεταδώσετε τα σωστά μηνύματα».

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο Μιχάλης Κωνσταντίνου τους κάλεσε να είναι κοντά στον αθλητισμό με σωστή συμπεριφορά, να κάνουν βίωμα τους  το τίμιο παιχνίδι και να προσπαθούν πάντα να πραγματοποιούν τα όνειρα τους, με αγάπη για ότι και αν αποφασίσουν να κάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ