aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΌλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι: Εξαιρετική εκδήλωση σε λύκειο στην Πάφο

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι: Εξαιρετική εκδήλωση σε λύκειο στην Πάφο

Με μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, στο Λύκειο Α’ Μακαρίου Γ΄ στην Πάφο συνεχίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος της ΚΟΠ και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Σε ένα σχολείο με το 40% των μαθητών να μην είναι Κύπριοι, μαθητές και μαθήτριες με φιλμάκια, τραγούδια, θεατράκι, χορούς και ποδοσφαιρικό αγώνα έστειλαν με συγκινητικό τρόπο το μήνυμα ότι οι νέοι της Κύπρου είναι ενάντια στο ρατσισμό κάθε είδους

Όλοι ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, καταγωγή, θρησκεία και ικανότητα είμαστε οι ίδιοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ως πρεσβευτής του Fair play, μεταφέροντας το δικό του μήνυμα μέσα από τις εμπειρίες του και συγχάρηκε τους μαθητές για το υπέροχο πρόγραμμα που παρουσίασαν.

Προς τα παιδιά μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες παίκτες της ομάδας της Πάφου καθώς και ο Σάσα Γιοβάνοβιτς που αγωνίστηκε στην Ανόρθωση, την ΑΕΛ , το ΑΠΟΕΛ και σε ομάδες της Πάφου.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μίλησε η επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κυρία Κάλλη Χατζηιωσήφ η οποία τόνισε την σημασία του προγράμματος και την δύναμη του ποδοσφαίρου μέσα στην κοινωνία.

Ευχαρίστησε την ΚΟΠ για την συνεργασία καθώς και τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την όμορφη εκδήλωση την οποία χαιρέτησε και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωσήφ.

Εκ μέρους της ΚΟΠ ο κ. Ανδρέας Μοριάς εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους μαθητές και του καθηγητές του για την πραγματικά εξαίρετη και συγκινητική εκδήλωση. Ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την συνεργασία και την συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματος. Στο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και της ευαισθησίας μας, είναι με ιδιαίτερη χαρά που υλοποιούμε το πρόγραμμα όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι μαζί με το Υπουργείο Παιδείας   για να στείλουμε το μήνυμα ότι στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία δεν έχει θέση κανένα είδος ρατσισμού.

Σε ένα αποδυτήριο συνυπάρχουν συμπαίκτες με διαφορετικό χρώμα, διαφορετικές θρησκείες αλλά και ικανότητες. Το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα ούτε διακρίσεις ούτε δέχεται ρατσιστικές συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει μέσα στα σχολεία και στην κοινωνία. Αυτό θα πρέπει να γίνει βίωμα για εσάς τους μαθητές που είστε η αυριανή κοινωνία, το μέλλον της πατρίδας μας.

Είναι με χαρά που βρισκόμαστε σήμερα στην Πάφο στο δικό σας εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η Πάφος είναι μια πόλη στην οποία συνυπάρχουν μαζί με την τοπική κοινωνία πολλοί ξένοι που απολαμβάνουν την ομορφιά και την φιλοξενία της πόλης. Ανάμεσα σε εσάς τους μαθητές υπάρχουν παιδιά με διαφορετικό χρώμα, διαφορετική θρησκεία, διαφορετικές ικανότητες.

Σήμερα με την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο σας, στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα πως είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά το υπουργείο παιδείας για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τις κυρίες Κάλλη Χατζηιωσήφ και Άννα Ποϊριάζη που συντονίζουν εκ μέρους του υπουργείου το πρόγραμμα, την επιθεωρήτρια κ. Ελευθερία Χατζηστεφάνου που είναι πάντα μαζί μας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρεσβευτή Fair play τους ΚΟΑ και της ΚΟΕ Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη που βρίσκεται μαζί μας για να σας μεταφέρει το δικό του μήνυμα καθώς και τους ποδοσφαιριστές της Πάφου και τον Σάσα Γιοβάνοβιτς που βρίσκονται μαζί μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ