aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟκτώ Κύπριοι στο 8ο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς

Οκτώ Κύπριοι στο 8ο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς

Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, το 8ο σεμινάριο των Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ένα σεμινάριο που έχει ως στόχο την εκπαίδευση αλλά και να αντιληφθούν οι προπονητές των Σχολών τον τρόπο που δουλεύει η Ακαδημία των ερυθρόλευκων, αλλά και να έρθουν πιο κοντά με αυτή.

Παρόντες ήταν και οκτώ προπονητές του Δικτύου Σχολών της Κύπρου, όπου ο Ολυμπιακός Πειραιώς διαθέτει πέντε Σχολές, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο (Ορμήδεια και Φρέναρος). Πέραν των πόλεων, κλιμάκιο λειτουργεί και στα Λύμπια.

Οι Σχολές του Θρύλου μετρούν δεκατρία χρόνια στην Κύπρο και είναι οι τρίτες παλαιότερες στο Δίκτυο, μετά τη Μυτιλήνη κα τη Χαλκίδα, στοιχείο που υπογραμμίστηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου. Επίσης οι Σχολές στην Κύπρο, που διαθέτουν πέραν των 800 παιδιών, αναδείχθηκαν ανάμεσα στις καλύτερα οργανωμένες και ισχυρότερες αγωνιστικά από όλο το Δίκτυο, που εκτείνεται έως το Λονδίνο και το Σικάγο.

Το Σεμινάριο, που έχει γίνει πλέον θεσμός, χωρίστηκε σε δύο μεγάλες ενότητες: το θεωρητικό μέρος στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το πρακτικό που έγινε στο Ρέντη. Μετείχαν 190 προπονητές από Ελλάδα, Κύπρο, Λονδίνο και Σικάγο.

Παρών ήταν και ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος μίλησε στους προπονητές για τα κοινά σημεία υδατοσφαίρισης και ποδοσφαίρου.

Στους συμμετέχοντες μίλησαν ο Διευθυντής Σχολών Βασίλης Νάνος, ο Διευθυντής Ακαδημίας Ρικάρντο Πέρες, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Χρήστος Θέος, το μέλος του προπονητικού επιτελείου της Κ17 Αριέλ Ιμπαγάσα και άλλα στελέχη. Αναφέρθηκαν στον τρόπο που πρέπει να δουλεύουν οι Σχολές, μοιραζόμενοι πολλές πληροφορίες για τη φιλοσοφία και το μοντέλο δουλειάς.

Σημειώνεται ότι όλες οι Σχολές του Δικτύου ακολουθούν ενιαίο πρόγραμμα το οποίο δίνεται από τη Διεύθυνση Σχολών στο Ρέντη, ενώ τόσο οι νεαροί ποδοσφαιριστές όσο και οι προπονητές των Σχολών τελούν υπό τη διαρκή παρακολούθηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον Πειραιά.

Πληροφορίες και εγγραφές:

Αμμόχωστος – 99426644

Λάρνακα – 99637856

Λεμεσός – 99280999

Λευκωσία – 99870963

Πάφος – 99550116

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/OlympiacosAcademy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ