aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟκτώ Κύπριοι προπονητές στο σεμινάριο του Ολυμπιακού (video&pics)

Οκτώ Κύπριοι προπονητές στο σεμινάριο του Ολυμπιακού (video&pics)

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς και οι πέντε Σχολές Ποδοσφαίρου που διαθέτει στην Κύπρο επενδύουν στα μέγιστα στην επιμόρφωση των προπονητών τους. Γι αυτό και μετά το «Aspire Global Summit» στο Άμστερνταμ, οι Σχολές της Κύπρου εκπροσωπήθηκαν στο 6ο Σεμινάριο της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Το σεμινάριο έγινε το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη. Εκεί βρέθηκαν περισσότεροι από 160 προπονητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ όπου ο Ολυμπιακός διατηρεί συνολικά 45 Σχολές στις οποίες αγωνίζονται με τον πέραν των 8.000 παιδιών, φορώντας τη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο.

«Για εμάς τους Κύπριους είναι τιμή να βρισκόμαστε κάθε χρόνο στο σεμινάριο της Ακαδημίας, το οποίο γίνεται όλο και καλύτερο. Οι Σχολές στην Κύπρο κλείνουν δέκα χρόνια ζωής και είναι από τις πρώτες του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού και ίσως η μεγαλύτερη ακαδημία στην Κύπρο με πέντε Σχολές και έντεκα κλιμάκια» λέει ο Μάριος Κουδελλής, Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο.

Με 800 παιδιά οι Σχολές της Κύπρου είναι μεγαλύτερες από όλες τις Σχολές άλλων περιφερειών, εκτός Αττικής. Φέτος το Σωματείο SoccerWorldCyprus συμπληρώνει δέκα χρόνια επάξιας αντιπροσώπευσης των ερυθρόλευκων στο νησί μας και σε αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο σεμινάριο.

«Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση στελεχών, συνεργατών και προπονητών μας, έτσι ώστε να παρέχουμε στα παιδιά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» είπε ο διευθυντής του Δικτύου Σχολών Βασίλης Νάνος. «Θέλουμε να φέρουμε το Δίκτυο Σχολών όσο πιο κοντά στη φιλοσοφία των ακαδημιών και να δούμε και παιδιά από τις Σχολές στα αγωνιστικά τμήματα» σχολίασε ο προπονητής της Κ17 των Πειραιωτών Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Το σεμινάριο ασχολήθηκε την πρώτη ημέρα με θεωρητικού χαρακτήρα θέματα, καλύπτοντας τομείς όπως η αθλητική ψυχολογία, ιατρική και επικοινωνία, ενώ τη δεύτερη ημέρα έγινη πρακτική και ανάλυση αγώνων στου Ρέντη. Οι Σχολές της Κύπρου εκπροσωπήθηκαν από τους Μάριο Κουδελλή, Γιώργο Αναστάση, Φίλιο Αδάμου, Ανδρέα Ανδρέου, Ανδρέα Φώκου, Φραντζέσκο Αρτεμίου, Νίκο Νικολάου και Αλέξη Ματθαίου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/OlympiacosAcademy και για εγγραφές στο 99426644.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ