aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Οικονομικά, το κυπριακό ποδόσφαιρο περνά τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του» (vid)

«Οικονομικά, το κυπριακό ποδόσφαιρο περνά τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του» (vid)

Σε σημερινή συνάντηση στο ΓΣΠ, έγινε η παρουσίαση Ελέγχου Αδειοδότησης Κριτηρίων UEFA 2021/2022 στους εκπροσώπους των ομάδων Α’ Κατηγορίας καθώς και στους εκπροσώπους των Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Η παρουσίαση έγινε από το Διευθυντή Εθνικού Σχεδίου Κριτηρίων UEFA και εκ των Αντιπρόεδρων της ΚΟΠ Νίκο Νικολάου. Επεξηγήθηκαν οι κανονισμοί και οι διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου Κριτηρίων UEFA και έγινε ανάλυση οικονομικών και άλλων στοιχείων.

Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του Εθνικού Σχεδίου Κριτηρίων UEFA, για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν και για τους στόχους και τις προσδοκίες που επιδιώκονται να επιτευχθούν μέσα από αυτό.

O κ. Νικολάου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τεράστιες ζημιές που έχουν προκύψει στο ποδόσφαιρο λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊου, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο μας περνά την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του, από οικονομικής πλευράς.

«Οικονομικά, το Κυπριακό ποδόσφαιρο περνά τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του. Οι ζημιές στο ποδόσφαιρο μας από την Πανδημία, ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Ιστορικά σωματεία κινδυνεύουν με εξαφάνιση, άλλα και να μην περάσουν τα κριτήρια UEFA και κατά συνέπεια, αν προκριθούν στις διοργανώσεις της UEFA, να υπάρχει κίνδυνος να μην συμμετάσχουν.

Ως Ομοσπονδία, καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για στήριξη των Σωματείων. Υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το πως μπορούν τα Σωματεία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κριτηρίων, για αυτό άλλωστε και η UEFA προχώρησε σε κάποια χαλαρώσεις οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από την Ομοσπονδία μας. Μέχρι να απεγκλωβιστούμε από την Πανδημία, είμαστε υποχρεωμένοι να επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας στο πως θα κρατήσουμε ζωντανό το ποδόσφαιρο μας» ανέφερε ο κ. Νικολάου, για να προσθέσει:

«Είμαστε αισιόδοξοι πως στην προσπάθεια μας για στήριξη των Σωματείων, θα έχουμε την συμπαράσταση της Κυβέρνησης. Πρόσφατα, έχουν αποσταλεί επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Οικονομικών που περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που αφορούν το ποδόσφαιρο καθώς και εισηγήσεις για το πως μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και ευελπιστούμε σε θετική ανταπόκριση».


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ