aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο

Οι σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο

Ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως οι Τσάβι Ερνάντες, Κάρλες Πουγιόλ, Μαρσέλο Μπιέλσα, Αντρέ Βίλας – Μπόας, Μαρκ Όφερμαρς, Χουάν Βερόν και Ρόναλντ Ντε Μπούρ βρέθηκε το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου ο Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, Μάριος Κουδελλής (υπεύθυνος της Σχολής Λάρνακας).

Οι Πειραιώτες προσκλήθηκαν και μετείχαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο «Aspire Academy Global Summit», που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια παγκοσμίως στο τομέα των ακαδημιών ποδοσφαίρου, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό οι πέντε Σχολές Ποδοσφαίρου των ερυθρόλευκων στην Κύπρο.

Το σπουδαίο συνέδριο διοργανώνει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στον κόσμο, η Aspire Academy. Φέτος συγκέντρωσε εκπροσώπους από 50 ομάδες και ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, από όλο τον κόσμο.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία μέσα από την οποία όλοι οι συμμετέχοντες αποκτήσαμε εφόδια που θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Στις Σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, θεωρούμε εξόχως σημαντική την επιμόρφωση των στελεχών, που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη» σημειώνει ο κ. Κουδελλής.

Και προσθέτει: «θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δόθηκε την Soccer World Cyprus, υπεύθυνη του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, αλλά και το Pascal English School που φιλοξενεί τη Σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς στη Λάρνακα».

ocfp-soccer-schools-aspire-1Το διήμερο συνέδριο αφορούσε τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και τα αθλητικά σχολεία, ενώ μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν «Επικοινωνία Προπονητή – Ποδοσφαιριστή», «Ποδοσφαιρικά Σχολεία στο Μέλλον» και «Μεθοδολογία Ανάπτυξης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών». Έμφαση δόθηκε στις τάσεις που διαμορφώνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τις τεχνικές, τη στρατηγική της προπόνησης, τις μεθόδους αποκατάστασης και πολλά άλλα σημαντικά και ενδιαφέροντα.

Η συμμετοχή του κ. Κουδελλή και άλλων προπονητών από την Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης επένδυσης του Ολυμπιακού Πειραιώς στην εκπαίδευση των στελεχών του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου που διαθέτει σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ. Στην Κύπρο οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν πέντε Σχολές (μια σε κάθε ελεύθερη επαρχία) και συνολικά έντεκα κλιμάκια, με περισσότερους από 800 ποδοσφαιριστές.

ocfp-soccer-schools-aspire-2Οκτώ προπονητές από όλες τις Σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο θα μεταβούν  το Σαββατοκύριακο στου Ρέντη, όπου θα λάβουν μέρος στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει ο Ολυμπιακός.

Πρόκειται για τους Φίλιο Αδάμου, Ανδρέα Ανδρέου, Γεώργιο Αναστάση, Ανδρέα Φώκου, Φραντζέσκο Αρτεμίου, Μάριο Κουδελλή, Νίκο Νικολάου και Αλέξη Ματθαίου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/OlympiacosAcademy και για εγγραφές στο 99426644.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ