aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι πρωτεύσαντες στις φετινές αξιολογήσεις του ΠΑΣΠ που έλαβαν υποτροφία!

Οι πρωτεύσαντες στις φετινές αξιολογήσεις του ΠΑΣΠ που έλαβαν υποτροφία!

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, ο ΠΑΣΠ διοργάνωσε τις καθιερωμένες ετήσιες ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις, που προσφέρουν μοναδικές σπουδαστικές ευκαιρίες στα μέλη του Συνδέσμου στο γήπεδο του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι.

Το γενικό πρόσταγμα της ημέρας είχε ο Daniel Gibson εκ μέρους της PASS4Soccer, η οποία είχε αναλάβει την αξιολόγηση των υποψηφίων. Η PASS4Soccer έχει σχεδόν 15 χρόνια εμπειρίας στην αξιολόγηση και τοποθέτηση παικτών σε βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια και συνεργάζεται με την αγγλική Football League. Τα εργομετρικά πραγματοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στις φετινές αξιολογήσεις συμμετείχαν πάνω από 110 ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ηλικίας 15 με 22 ετών, ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων επτά ετών που πραγματοποιούνται οι αξιολογήσεις.

Στα ποδοσφαιρικά βραβεία του ΠΑΣΠ βραβεύτηκε μάλιστα κι ο νεαρός ποδοσφαιριστής με τον ψηλότερο βαθμό αξιολόγησης, λαμβάνοντας μια πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ήταν ο Αντώνης Μίτας του Απόλλωνα Λεμεσού (U19). Είναι η τρίτη χρονιά που το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παραδίδει το συγκεκριμένο βραβείο και συνάμα και η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο πρώτος ποδοσφαιριστής τυγχάνει να ανήκει στο δυναμικό του Απόλλωνα. Θυμίζουμε ότι πρώτος πέρσι με βάση την αξιολόγηση της PASS4Soccer ήταν ο Danilo Spoljaric.

Οι 5 πρώτοι νεαροί ποδοσφαιριστές με βάση την αξιολόγηση από την PASS4Soccer:

  • Αντώνης Μίτας (Απόλλων)
  • Ανδρέας Τσοκκάς (Πάφος)
  • Γιάννης Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ)
  • Ευαγόρας Χαραλάμπους (Πάφος)
  • Μιχάλης Χριστοδούλου (ΑΠΟΕΛ)

Όλοι όσοι συμμετείχαν στις ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις έχουν πλέον το δικαίωμα να λάβουν υποτροφία σε ένα από τα έξι ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα οποία ο ΠΑΣΠ συνεργάζεται στη Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ