aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι ποδοσφαιριστές έφθασαν «Στο Όριο»!

Οι ποδοσφαιριστές έφθασαν «Στο Όριο»!

Σύμφωνα με νέα έρευνα της FIFPro, αριθμός επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έφτασαν να αγωνίζονται κάθε χρόνο σε πάνω από 80 παιχνίδια και να ταξιδεύουν διανύοντας πέραν των 100.000 χιλιομέτρων για να εκπροσωπούν τις εθνικές τους ομάδες, λόγω των αυξανόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όπως έδειξε η έρευνα, ποδοσφαιριστές έφτασαν να ξεκουράζονται το καλοκαίρι μόλις για δύο εβδομάδες, αφού οι λίγκες ή τα τουρνουά επιδιώκουν να λάβουν την μάξιμουμ προβολή.

Η έκθεση με τίτλο «Στο Όριο: Ο Φόρτος Εργασίας των Παικτών στο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο Ανδρών» μαζεύει στατιστικά από συμμετοχές σε αγώνες, ταξιδιών και επαναφοράς από δεκαέξι ποδοσφαιριστές από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική. Επιπλέον, στην έκθεση περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου από 500 κορυφαίους ποδοσφαιριστές για το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δώδεκα μηνών:

* Ο Heung-Min Son (Τότεναμ & Νότια Κορέα) έπαιξε 78 αγώνες και ταξίδεψε 110.000 χιλιόμετρα για να εκπροσωπήσει την εθνική του.

* Ο Lasse Schone (Άγιαξ & Δανία) είχε περίοδο διακοπών λιγότερη από δύο εβδομάδες ανάμεσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας του.

* Ο Alisson Becker (Λίβερπουλ & Βραζιλία) έπαιξε σε 72 αγώνες και ταξίδεψε 80.000 χιλιόμετρα για να εκπροσωπήσει την εθνική του, χωρίς να απολαύσει χειμερινή διακοπή.

* Ο Ivan Rakitic (Μπαρτσελόνα & Κροατία) έδωσε το 75% των 68 αγώνων του χωρίς ξεκούραση πέντε ημερών ανάμεσα στους αγώνες, κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει την απόδοση του και πιθανούς τραυματισμούς.

* Ο Sadio Mane (Λίβερπουλ & Σενεγάλη) έπαιξε σε 70 αγώνες και ταξίδεψε 100.000 χιλιόμετρα για να εκπροσωπήσει την εθνική του, χωρίς να απολαύσει χειμερινή διακοπή.

Η πιο πάνω έκθεση καταλήγει και σε εισηγήσεις, για να προστατεύει την υγεία των ελίτ ποδοσφαιριστών και να διασφαλίσει ότι θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης:

* Εισαγωγή υποχρεωτικής καλοκαιρινής διακοπής τουλάχιστον 4 εβδομάδων και χειμερινής διακοπής 2 εβδομάδων.

* Περιορισμός των περιπτώσεων όπου παίκτες δίνουν αγώνες με λιγότερο από πέντε ημέρες ανάμεσα των παιχνιδιών.

* Μελέτη εισαγωγής πιθανού ορίου μάξιμουμ συμμετοχών ανά χρόνο για τους παίκτες για προστασία υγείας και απόδοσης.

* Δημιουργία συστήματος παρακολούθησης του φόρτου των παικτών.

Ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Theo van Seggelen, δήλωσε: «Η επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει ότι η υγεία των κορυφαίων παικτών κινδυνεύει λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος. Αναμένουμε από όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου να αρχίσουν να δουλεύουν μαζί για να θέσουν παράμετρους που θα μειώσουν την πίεση στους παίκτες που αντιπροσωπεύουν την κορυφή της πυραμίδας του ποδοσφαίρου για να προστατεύσουν την υγεία τους, τη σταδιοδρομία τους και το ίδιο το παιχνίδι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ