aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑOι Κύπριοι και το «Διαμάντι της Ερήμου» στο Κατάρ

Oι Κύπριοι και το «Διαμάντι της Ερήμου» στο Κατάρ

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Σε κοινοπραξία με επικεφαλής την κυπριακή εργοληπτική Ιωάννου & Παρασκευαΐδης (J&P) ανατέθηκε στην Ντόχα του Κατάρ η σύμβαση για την κατασκευή του νέου σταδίου της Qatar Foundation για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022.

Το στάδιο, χωρητικότητας 40.000 θεατών, που θα κατασκευαστεί στην Πανεπιστημιούπολη, είναι το πέμπτο νέο ποδοσφαιρικό στάδιο για το οποίο ξεκινούν κατασκευαστικά έργα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπεται ολοκλήρωση του έργου το 2019, δηλαδή τρία χρόνια πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το στάδιο θα έχει το σχήμα του «Διαμαντιού της Ερήμου» απ’ όπου και θα πάρει το όνομά του, με γεωμετρικά μοτίβα που προβλέπεται ότι θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κατεύθυνση των ακτινών του ήλιου κάθε στιγμή.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταδίου είναι οι προβλέψεις για πρωτοποριακής τεχνολογίας κλιματισμό του, αλλά και ιδιαίτερες δυνατότητες θέασης λόγω του σχεδιασμού των κερκίδων. Στην κοινοπραξία, εκτός από την J&P συμμετέχει η εταιρεία Conspel του Κατάρ και η συνδεδεμένη με την J&P ελλαδική J&P ΑΒΑΞ ΑΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ