aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι ατάκες-φωτιά στο ρεπορτάζ του Al Jazeera - Trailer με ελληνικούς υπότιτλους

Οι ατάκες-φωτιά στο ρεπορτάζ του Al Jazeera – Trailer με ελληνικούς υπότιτλους

Η υπό κάλυψη δημοσιογράφος με το ψευδώνυμο «Angie» προχώρησε σε αναλυτική καταγραφή των όσων βίωσε στην Κύπρο κατά την πενθήμερη παραμονή της στο νησί και μέρος των οποίων παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ του Al Jazeera. Μία γλαφυρή περιγραφή που εκθέτει την Κύπρο και τους θεσμούς της και οδήγησε στην μεγαλύτερη πολιτική κρίση που βίωσε ο τόπος τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε τις ατάκες που καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ και καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος:

«Καμία υπόθεση διαβατηρίου δεν είναι εντελώς καθαρή. Καμία», μας είπε ο Αντρέας. «Όλες οι περιπτώσεις έχουν θέματα και γι’ αυτό ζητάνε διαβατήριο. Όλοι».

«Όταν η αίτηση είναι προβληματική κοστίζει περισσότερα χρήματα για να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει η δουλειά. Οπότε, αυτό που θα κάνουμε είναι να εντοπίσουμε με ποιον πρέπει να μιλήσουμε και ποιος πρέπει να πάρει λεφτά ώστε να προχωρήσει η επένδυση».

«Το πρόγραμμα διαβατηρίων άλλαξε τον περασμένο Ιανουάριο και σκέφτονται να το αλλάξουν ξανά και θα το κάνουν πιο δύσκολο. Γι’ αυτό το λόγο αν έχεις πελάτες που χρειάζονται διαβατήριο μην το καθυστερήσεις».

«Έχω έναν πελάτη που το όνομά του είναι πλέον το δημοφιλέστερο στις ΗΠΑ. Αλλά αν δεις το κανονικό του όνομα θα καταλάβεις ότι δεν θα μπορούσε να περάσει καν από έλεγχο διαβατηρίων. Γι’ αυτό το λόγο κάναμε αίτηση εδώ στην Κύπρο και αλλάξαμε το όνομά του και ακολούθως αλλάξαμε το διαβατήριο του. Πλέον ταξιδεύει με το νέο του διαβατήριο και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα».

«Όταν γνωρίζεις του αγγέλους, δεν χρειάζεσαι τον Θεό»

«Αν υπάρχει πρόβλημα και θέλεις διαβατήριο ανέβασε το ποσό για να γίνει η δουλειά ταχύτερα. Πόσο περισσότερα θα πρέπει να επενδύσει; Αυτό εναπόκειται στον ίδιο. Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά».

«Όσο περισσότερο επενδύεις, τόσο πιο κοντά είσαι σε ευνοϊκούς όρους. Μπορείς να αποφύγεις τη λίστα αναμονής, όπως είπαμε».

«Στην τράπεζα δεν θα ελέγξουν τον άνδρα. Θα ελέγξουν τον επενδυτή, που φέρνει τα χρήματα. Αν, λοιπόν, το άτομο που φέρνει τα χρήματα είναι εταιρεία που δεν έχει σχέση με τον πελάτη, κανείς δεν θα το μάθαινε. Δεν θα ενδιέφερε κανένα».

«Θα καλέσω τον υπουργό και τον μόνιμο γραμματέα του στο γραφείο μου. Εντάξει; Ελάτε στο γραφείο μου. Και θα του πω ‘Τι νομίζεις για αυτό;’».

«Μπορώ να κάνω κάτι σε πολλές χώρες. Γνωρίζω όλους τους προέδρους των κοινοβουλίων», εξήγησε. «Δεν μιλώ για Σουηδία ή Δανία. Αλλά ξέρω στη Μάλτα, στη Λετονία, στη Σλοβενία».

«Υπάρχουν πολλοί που μπορεί να θέλουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, γι’ αυτό φέρτε τους στην Κύπρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ