aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Βκιολεττής της ΠΑΕΕΚ φτερουγίζει πάνω από το Γ.Σ. Πράξανδρος…

Ο Βκιολεττής της ΠΑΕΕΚ φτερουγίζει πάνω από το Γ.Σ. Πράξανδρος…

Η ΠΑΕΕΚ, ο αθλητισμός της Κερύνειας, η κατεχόμενη πόλη και επαρχία ολόκληρη βυθίστηκε στο πένθος από την απώλεια του Πανίκου Βιολεττή. Για την απώλεια του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου, του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, του ποδοσφαιριστή, του αθλητικού παράγοντα, του πρόσφυγα με την αταλάντευτη θέληση για επιστροφή. Πήρε το μεγάλο ταξίδι σεργιανίζοντας πάνω από την Κερύνεια, όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Εθελοντής στρατιώτης στην τουρκική εισβολή και στη συνέχεια μαχητής και αγωνιστής για μια ζωή.

Ο πόνος βαρύς και τους οικείους του, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια για έναν απλό άνθρωπο, πάντα χαμογελαστό που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του προσφέροντας στα κοινά και ιδιαίτερα στον αθλητισμό της αγαπημένης του Κερύνειας. Αρχικά ως συνιδρυτής και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια ποδοσφαιριστής στην ΠΑΕΕΚ και στα πολύ δύσκολα χρόνια μετά την εισβολή, στην πρώτη γραμμή για να μείνει η ΠΑΕΕΚ ζωντανή. Ήταν το μεγάλο του πάθος. Στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου τον ήξεραν όλοι. Ήταν ο Βκιολεττής της ΠΑΕΕΚ, ο Βκιολεττής της Εθνικής Φρουράς, από την οποία αφυπηρέτησε ως ανώτατος αξιωματικός.

«Ένας από τους πιο πιστούς υποστηριχτές της ΠΑΕΕΚ, την οποία υπηρέτησε ανιδιοτελώς για πολλά χρόνια έφυγε σήμερα τα ξημερώματα για τον παράδεισο της Κερύνειας. Η ΠΑΕΕΚ και η Κερύνεια είναι από σήμερα φτωχότερη. Αγαπημένε μας Πανίκκο, σε ευχαριστούμε για ότι έκανες και τώρα γαλήνιος από εκεί ψηλά θα χαίρεσαι τις επιτυχίες της ομάδας σου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην συλλυπητήρια ανάρτηση της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Για την πολυετή προσφορά του Πανίκου Βιολεττή στα κοινά της Κερύνειας, ενδεικτική είναι και η ανάρτηση του πρώην δημάρχου της πόλης, Γλαύκου Καρυόλου. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «O Πανίκος Βιολεττής με ρίζες στο Δίκωμο και στη Πόλη της Κερύνειας έφυγε άδικα, πρόωρα στα 62 του χρόνια, με τεράστιο έργο προσφοράς. Αγαπούσε και πίστευε με πάθος στους απλούς τίμιους ανθρώπους της Εργατιάς μιας ΑΛΛΗΣ όμως Κύπρου, πολύ διαφορετικής! Άγνωστης στην πλειοψηφία των σημερινών. Μαθητής, Στρατιωτικός, Πολίτης, Πατέρας, Οικογενειάρχης, Συνταξιούχος, ο Πανίκος Βιολετής ήταν μια «μέλισσα» στην κυριολεξία, ένας ΔΟΤΗΣ ένας ΚΑΛΟΣ άνθρωπος που δεν μπορούσε να περάσει έστω μια ώρα χωρίς να προβληματιστεί πως θα βοηθήσει.

Με απίστευτο πάθος για τον αθλητισμό του ποδοσφαίρου, ήταν ένας από τα στελέχη της ΠΑΕΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ουδέποτε όμως από την πλευρά της «καρέκλας»! Πάντα δίπλα στον εκάστοτε Πρόεδρο να σχίζεται κυριολεκτικά για να βοηθήσει το Σωματείο της Επαρχίας μας να πάει μπροστά.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την προσφορά του στους Κερυνειώτες όταν το 2013 κερδίσαμε την διοργάνωση του εκθεσιακού χώρου στην Κρατική Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία. Μάζευε και είχε μαζί με τον Πέτρο Χατζηχριστοδούλου τεράστιο υλικό για την ΠΑΕΕΚ. Έτρεξε βρήκε πελεκάνο και πλήρωσε από την δική του τσέπη και υστέρημα την κατασκευή όλων των στηριγμάτων και πινάκων που είχαν αναρτηθεί με το υλικό ολόκληρης της ιστορίας του Αθλητικού Σωματείου της Κερύνειας. Ξόδεψε μήνες στην ετοιμασία του υλικού! Στο τέλος δεν δέχθηκε ούτε γρόσι και δώρισε όλα τα ξύλινα υποστηρίγματα στο Δημαρχείο Κερύνειας.

Στον στρατό που υπηρέτησε βοήθησε και έλυσε χιλιάδων τα προβλήματα ενώ τα τελευταία χρόνια όταν ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας χρειαζόταν βοήθεια, ο Πανίκος Βιολεττής ήταν και πάλι παρόν σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΚ παρά το ότι δεν ήταν του θαλάσσιου Αθλητισμού. Ουδέποτε σταμάτησε το μυαλό του Πανίκου να ζεί εκτός Κερύνειας. Η Σκέψη και η ψυχή του ήταν δοσμένη στην Επαρχία μας, ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έδιδε στον συνάνθρωπο. Βλέπω την ψυχή του να πλανάται θυμωμένη και αυστηρή στη «Ζένια» και στο «Γ.Σ.Πράξανδρος» γιατί Δεν του δόθηκε η ευκαιρία ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ. Τον βλέπω να προσκυνά στον Άγιο Γεώργιο της πάνω Κερύνειας και να μας περιμένει!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ