aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣO Σύνδεσμος Προπονητών συμπαίκτης του ΚΕΝΘΕΑ

O Σύνδεσμος Προπονητών συμπαίκτης του ΚΕΝΘΕΑ

Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, θα προσφέρει  στα μέλη του τη  δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης μιας σειράς από εξαιρετικά επωφελή σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια του ΚΕΝΘΕΑ, προκειμένου ο Κύπριος προπονητής να αποκτήσει τη δυνατότητα κατάρτισης σε θέματα αναγνώρισης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου σε εξαρτήσεις και για να μπορεί να ενεργεί αποτελεσματικά στον χώρο ευθύνης του.

Έτσι ο Σύνδεσμός στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός στο θεάρεστο έργο που επιτελεί το ΚΕΝΘΕΑ, για προαγωγή της δημόσιας υγείας, πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων. Τα σεμινάρια θα είναι διαθέσιμα στα μέλη του Συνδέσμου, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου (17:00). Τόπος διεξαγωγής έχει οριστεί η Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής, στο Επισκοπειό.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δέκα θεματικές και τρεις αλληλένδετες μεταξύ τους ενότητες και θα παρέχει πλήθος βαρυσήμαντων εμπειριών στους επαγγελματίες που θα δώσουν το παρών τους στις επιμορφωτικές ημερίδες.

Διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η συγκεκριμένη συμμετοχή στα σεμινάρια, καθώς θα προσφέρουν γνώσεις προς βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας με τους αθλητές, θα διαφωτίσουν για θέματα πρόληψης και αναγνώρισης των ευάλωτων ποδοσφαιριστών, συντείνουν παράλληλα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μεταλαμπάδευσης κουλτούρας υγιούς και επαγγελματικού αθλητισμού και φυσικά προσφέρουν συνολική εκπαίδευση σε θέματα εξαρτήσεων.

Αποτελεί ηθική υποχρέωση του Κύπριου προπονητή να στηρίξει τις προσπάθειες για ένα αθλητισμό μακριά από εξαρτησιογόνες ουσίες και να παρέχει -στο μέτρο που του επιτρέπεται- τα κατάλληλα εχέγγυα στους νέους ανθρώπους για υγιή και επαγγελματικό αθλητισμό.

Πέραν της βελτίωσης της απόδοσης ενός ποδοσφαιριστή, τεράστιο κεφάλαιο που πρέπει να τυγχάνει σοβαρής και ενδελεχούς επιμέλειας, είναι η ενίσχυση της συναισθηματικής κατάστασης ενός ποδοσφαιριστή, με ταυτόχρονη βοήθεια για ανάπτυξη των ψυχολογικών ικανοτήτων του που θα τον καταστίσουν έτοιμο να διαχειριστεί καταστάσεις τόσο στον αθλητικό χώρο αλλά και στη ζωή του.

Το έργο που διαδραματίζει ο προπονητής στη ζωή του αθλητή, είναι καθοριστικό και οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα. Ως εκ τούτου τα σεμινάρια, κρίνονται πολύτιμα για την απόκτηση ή ενδυνάμωση ικανοτήτων καθοδήγησης.

Η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμη στο www.footballcoaches.com.cy. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] είτε στον κ. Σάββα Μαγκαφά στο [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99469802.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ