aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Πετράκης των Κυπρίων Ομογενών στην Αγγλία, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Πετράκης των Κυπρίων Ομογενών στην Αγγλία, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πολλοί εύχονταν να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ο Πέτρος Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Ποδοσφαίρου στην Αγγλία (ΚΟΠΑ) «έφυγε» από ζωή χθες (31/1) στην ηλικία των 71 ετών καθότι προσβλήθηκε από τον Covid-19/κορωνοϊό.

Έχασε τη μάχη με τον ιό μεταξύ των ωρών 18:00 και 19:00 όταν ένα ασθενοφόρο κλήθηκε στο σπίτι του στο Σάουγκεϊτ, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει. Ο Πέτρος Μιχαήλ γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1949 στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος, στην Κερύνεια. Ήταν γιος του Παντελή και της Ανδριανάς και ένα από τα τέσσερα αδέλφια (Ανδρέας, Μιχαήλ και η αδερφή Άντζελα τα υπόλοιπα αδέλφια του). Ο Μιχαήλ εκτός από τα αδέλφια του αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Στέλλα, τους γιους Ανδρέα και Παντελή και την κόρη Νάταλι από προηγούμενο γάμο.

Λίγο καιρό πριν (περίπου 10-11 μέρες) πεθάνει, ο Πετράκης -όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά-, είχε προβεί σε δηλώσεις ραδιοφωνικές (Κανάλι 6) για να περιγράψει την αγωνία των Κυπρίων παροίκων/ομογενών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με την τεράστια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, είχε εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του που η Αγγλική Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να σπάσει την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού και άργησε να λάβει τα πρώτα της μέτρα.

«31 Μαρτίου 2020. Η μέρα η οποία πήρε από εμάς έναν δικό μας, τον Πέτρο Μιχαήλ, ο οποίος αγαπήθηκε από την κοινότητά μας. Ο Πέτρος ήταν μέλος της επιτροπής της ΚΟΠΑ και της Πάντελ FC και η ζωή του εξελίχθηκε γύρω από την ΚΟΠΑ διατηρώντας την κοινότητά μας συνεχώς ενημερωμένη για όλα τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟΠΑ.

Ήταν επίσης εκδότης του επίσημου περιοδικού της ΚΟΠΑ με αναλυτικά ρεπορτάζ, στατιστικά και τη δράση του παροικιακού πρωταθλήματος. Εξασφάλιζε ότι οι παίκτες, η διοίκηση και οι υποστηρικτές θα είχαν αναμνήσεις παιχνιδιών για πάντα με τις αμέτρητες φωτογραφίες τις οποίες όλοι θα μπορούσαν να κοιτάξουν ξανά τα επόμενα χρόνια με την αγάπη και ευτυχία.

«Είναι πλέον η δικιά μας ώρα να ξεπληρώσουμε στον Πέτρο όλα όσα έκανε και να κοιτάξουμε τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που έχει χάσει έναν μεγάλο πρεσβευτή, είναι ολόκληρη η κοινότητα. Το χαμόγελό του και η ατελείωτη ενέργεια του θα χαθούν από όλους μας. Η ζωή μας δεν θα είναι η ίδια. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στους φίλους και στους αγαπημένους του. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας. Πετρό… σ ‘αγαπάμε. Είσαι θρύλος. Μπορείτε να ξεκουραστείτε στην αιώνια ειρήνη ❤ », τονίζεται καταληκτικά.

O Πετράκης προτού περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο (όπου πήγε αρχικά για να σπουδάσει λογιστικά), όταν ήταν ποδοσφαιριστής στην Κύπρο άρχισε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στα 20 του, ενώ στην Αγγλία φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας Λονδίνου. Αργότερα είχε ένα πρακτορείο ταξιδιών στο Wood Green και μια επιχείρηση κατασκευής και λιανικής πώλησης ενδυμάτων στο Λονδίνο και την Κύπρο. Αφού έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο για αρκετά χρόνια επέστρεψε στην Κύπρο και αργότερα κατοικούσε τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην Κύπρο και είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρουμανία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα ποδοσφαιρικά του ενδιαφέροντα που τον έκαναν γνωστό, ενώ ήταν δημοσιογράφος ποδοσφαίρου για την εφημερίδα «Parikiaki» και ήταν εκδότης του ποδοσφαιρικού περιοδικού ετήσια έκδοση που κάλυπτε όλες τις ειδήσεις της ποδοσφαιρικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της επιτροπής της ομάδας KOPA League Pantel FC και πρόσφατα έγινε μέλος της ίδιας της επιτροπής της KOPA League με σκοπό να αναζωογονήσει και να συγκεντρώσει κεφάλαια για το πρωτάθλημα και το έκανε με επιτυχία.

«Πέτρος Μιχαήλ σε ευχαριστούμε για την τεράστια υποστήριξη που δώσατε στην ποδοσφαιρική μας κοινότητα και μπορείτε να ξεκουραστείτε. Η εφημερίδα Parikiaki και το ΑΚΕΛ στη Βρετανία εκφράζουν επίσης τα συλλυπητήριά τους», αναφέρεται στην εφημερίδα Parikiaki.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ