aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ λόγος που ψηφίζουν 15 ποδοσφαιριστές & ποδοσφαιρίστριες! (vids)

Ο λόγος που ψηφίζουν 15 ποδοσφαιριστές & ποδοσφαιρίστριες! (vids)

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, παρουσιάστηκε και επίσημα μια σειρά από σύντομα βίντεο στα οποία γνωστοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που αγωνίζονται στην Κύπρο εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσουν στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές και καλούν όλους μας να προσέλθουμε στις κάλπες στις 26 Μαΐου.

Η παραγωγή των βίντεο έγινε με την συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ).

Μιλώντας στην σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ανδρέας Κεττής αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2019 μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της FIFPro Europe, της πανευρωπαϊκής οργάνωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, και το οποίο προνοεί την συνεργασία των δυο πλευρών με στόχο την όσο μεγαλύτερη προσέλευση των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Κεττής υπενθύμισε επίσης το κεντρικό μήνυμα που προβάλλουν οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σε αυτά το βίντεο: «Η Ευρώπη είναι μια ομάδα, μια οικογένεια κρατών που συνεργάζεται για το κοινό καλό, που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για μια δίκαιη κοινωνία όπου όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των εκλογών της 26ης Μαΐου που διεξάγονται 40 χρόνια μετά τις πρώτες Ευρωπαϊκές εκλογές και σε μια στιγμή που το μέλλον της Ευρώπης απειλείται από δυνάμεις που στόχο έχουν να υπονομεύσουν και να καταστρέψουν το κοινό μας όραμα. Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε και την ελπίδα ότι η κινητοποίηση της ποδοσφαιρικής οικογένειας του «βασιλιά των σπορ» θα πείσει πολλούς από μας να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, στο δικό του χαιρετισμό, είπε: «Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε στο συμβούλιο της FIFPro το θέμα της συνεργασίας με την Ε.Ε., ο ΠΑΣΠ τέθηκε επικεφαλής της ιδέας αυτής και σήμερα νιώθουμε πραγματικά πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και την ανταπόκριση των μελών μας. Θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίξουμε την καμπάνια για τις Ευρωεκλογές, γιατί η Ε.Ε. αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αθλητών και ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών, με την αρχή να γίνεται με τον Ζαν Μαρκ Μπόσμαν. Τα δικαιώματα της ελεύθερης διακίνησης, του κατώτατου μισθού, των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων και των ανηλίκων, είναι θέματα που διεκδικούμε και πρέπει να αλλάξουν αφού παραβιάζουν τους βασικούς νόμους και αρχές της Ε.Ε. Γι’ αυτό τον λόγο, στις 26 Μαΐου όλοι οι Κύπριοι πολίτες και ιδιαίτερα οι αθλητές πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που κατά την γνώμη μας θα μας αντιπροσωπεύσουν επάξια στην Ε.Ε. και θα φροντίσουν στην εφαρμογή των δικαιωμάτων αυτών και στη Κύπρο».

Παρεμβάσεις με τα δικά τους σύντομα μηνύματα έκαναν στην δημοσιογραφική διάσκεψη και η διεθνής Λουκρητία Χρυσοστόμου που αγωνίζεται στην Λευκοθέα και ο Ούρκο Πάρντο, τερματοφύλακας της Αλκής.

Στα βίντεο, τα οποία μεταδίδονται ήδη από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές: Ανδρέας Αβραάμ, Γιάννης Ταραλίδης, Γιώργος Μερκής, Έλενα Αριστοδήμου, Κωνσταντίνα Παφίτη, Κωνσταντίνος Λαΐφης, Λουκρητία Χρυσοστόμου, Μάριος Αντωνιάδης, Νεόφυτος Μιχαήλ, Πιέρος Σωτηρίου, Τάσος Κίσσας, Φάνος Κατελάρης, Φύτος Κυριάκου, Renato Margaca και Urko Pardo.

Τα 15 βίντεο των ποδοσφαιριστών μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ