aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ ΚΟΑ στο 1ο Συμπόσιο Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού

Ο ΚΟΑ στο 1ο Συμπόσιο Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Συμπόσιο Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού που διοργανώθηκε από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Uclan Cyprus και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), με την υποστήριξη του ΚΟΑ.

Η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Καίτη Λουκαΐδου-Χατζήκυριακου, στο χαιρετισμό της ανέφερε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις αποτελούν καινοτομία για την Κύπρο και ο ΚΟΑ στηρίζει και επικροτεί αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς αναγνωρίζει ότι ο αθλητισμός πέραν της αγωνιστικής δραστηριότητας, του θεάματος, της ψυχαγωγίας είναι ολόκληρη επιστήμη.

«Επιστήμη που επηρεάζει την ανθρωπότητα στο σύνολό της σε επίπεδο κοινωνίας, κουλτούρας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, δημόσιας υγείας». Επιπρόσθετα, τόνισε ότι οι προσπάθειες του Uclan Cyprus, καθώς και όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που ασχολούνται με την Αθλητική Επιστήμη έχουν αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά το επίπεδο της χώρας μας σε όλο το φάσμα του αθλητικού οικοδομήματος.

Στη συνέχεια η αντιπρόεδρος του ΚΟΑ η οποία είναι και η πρόεδρος της επιτροπής «Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό» συνοδευόμενη από την αρμόδια λειτουργό της επιτροπής Στέφανη Γουήλερ, συμμετείχαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναπτύσσοντας το θέμα «Κοινωνικό Φύλο και Αθλητισμός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ