aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟ ΚΟΑ διοργανώνει την 5η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο ΚΟΑ διοργανώνει την 5η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Κύπρος και Ευρώπη έχουν αρχίσει την προετοιμασία για τη διοργάνωση της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Ο ΚΟΑ, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, επιδιώκει και φέτος να διαδώσει το μήνυμα #BeActive σε όλους τους συμπολίτες μας, μέσα από τις διάφορες δράσεις που θα διοργανώσει δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αθλητική εκστρατεία, η οποία διοργανώνεται στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς διοργανωθήκαν 48,500 αθλητικές εκδηλώσεις σε 44 χώρες και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 13 εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ετήσιο θεσμό, ο οποίος γνωρίζει ραγδαία αύξηση και έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό. Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συγχρηματοδοτούνται μέσα από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus +.

Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας στην Κύπρο, έχει το γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση.  Με βάση αυτήν του την ιδιότητα, ο ΚΟΑ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα  και μη-κυβερνητικών οργανώσεων που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία, εργασιακό περιβάλλον, διακινήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κ.α.) να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, να προωθήσουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό και να προβάλουν τις υπηρεσίες και προγράμματα τους,  συμβάλλοντας στην αύξηση των ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στην άθληση.

Ο ΚΟΑ θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση με τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, στις 4 Ιουνίου 2019, μεταξύ 11:00 – 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του Οργανισμού στη Λευκωσία.  Σκοπός της συνάντησης είναι η εκτενής ενημέρωση και παραχώρηση πληροφοριακού υλικού αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την όλη διοργάνωση και για δήλωση συμμετοχής στη συνάντηση της 4ης Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στο τηλέφωνο 22897204 και email: [email protected]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ