aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝίκος Καρύδας: «Περισσότερες από 3-4 βδομάδες προπονήσεων είναι πολυτέλεια»

Νίκος Καρύδας: «Περισσότερες από 3-4 βδομάδες προπονήσεων είναι πολυτέλεια»

Ο ΠΑ.Σ.Π. προβληματίζεται έντονα για τις τελευταίες συζητήσεις περί προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών για να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση. Η θέση του Συνδέσμου όπως ήταν και για το θέμα των Κυβερνητικών μέτρων είναι σταθερή και δεν αλλάζει. Ζητάμε την άποψη των ειδικών.

Θα ήταν σώφρων και σωστό από όλους μας να υπήρχε εμπεριστατωμένη άποψη ευθύς εξ’ αρχής και να τεθούν επί τάπητος όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επανέναρξη στο Πρωτάθλημα μας και όχι να περιμένουμε την λύση ενός προβλήματος για να προκύψει το επόμενο.

Για τον πιο πάνω λόγο επικοινωνήσαμε με τον Ελλαδίτη έμπειρο προπονητή φυσικής κατάστασης, κ. Νίκο Καρύδα και ζητήσαμε την άποψη του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Καρύδας έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας εργαζόμενος σε ομάδες όπως η Εθνική Ελλάδος U19, Άρης Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακός Πειραιώς, ΑΕΚ Αθηνών, Ντνίπρο, Κράσνονταρ, ΠΑΟΚ, Στεάουα Βουκουρεστίου.

Διαβάστε τα κύρια σημεία της συζήτησης ή ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του στο ηχητικό:

«Αν συγκρίνουμε τη περίοδο απραξίας του κορονοϊού με αυτήν των καλοκαιρινών διακοπών βλέπουμε ότι το καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα το οποίο δεν ξέρουμε επίσης κατά πόσο το τηρούν. Τώρα οι ποδοσφαιριστές είχαν πιο δυνατά προγράμματα προπόνησης ομαδικά με τηλεδιασκέψεις αλλά και ατομικά. Δεν έρχονται από πλήρη απραξία και έχουν ένα βαθμό ετοιμότητας.

Αυτό που έλειψε είναι η αγωνιστική προπόνηση και η επαφή με την μπάλα διότι αντοχή και φυσική κατάσταση συνέχιζαν να δουλεύουν αυτές τις μέρες και το επίπεδο τους δεν έχει πέσει στο μηδέν. Ο κάθε ένας είτε πολύ είτε λίγο έχει διατηρήσει ένα ποσοστό ετοιμότητας. Η φυσική κατάσταση επίσης μπορεί να ξεκινήσει να δουλεύεται και σε ατομική προπόνηση σε ανοικτό χώρο από πριν να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις.

Άρα μένει η σημαντική εξοικείωση με αγωνιστικό ρυθμό και αυτό έρχεται με τα φιλικά παιχνίδια τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτό το διάστημα όμως δίνεται η δυνατότητα στους συλλόγους να προσομοιώσουν τις προπονήσεις τους στην προετοιμασία ανά μερικές μέρες σε συνθήκες αγώνα. Ένα εκπαιδευτικό δίτερμα μπορεί να έχει τα ίδια οφέλη φθάνει να αντιληφθούν οι ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να δώσουν την ίδια σοβαρότητα που θα έδιναν σε ένα φιλικό αγώνα.

Περισσότερες από 3-4 βδομάδες προετοιμασίας πριν να παίξουν τον πρώτο αγώνα είναι πολυτέλεια κατά την άποψη μου. Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι πολλές ομάδες προγραμματίζουν φιλικό αγώνα από την πρώτη εβδομάδα κιόλας της προετοιμασίας τους, με τους ποδοσφαιριστές να έρχονται από τις διακοπές και να παίζουν μετά από 7-10 μέρες προπόνησης και μάλιστα έχουν και συνεχόμενα φιλικά ανά 2-3 μέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ