aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα «πυρά» στον Νεοφυτίδη, τι σχολιάζει η ΚΟΠ για το αίτημα του Απόλλωνα

Νέα «πυρά» στον Νεοφυτίδη, τι σχολιάζει η ΚΟΠ για το αίτημα του Απόλλωνα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της ΚΟΠ και του ΠΑΣΠ για το πολύκροτο θέμα που προέκυψε με την εθνική γυναικών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0) τόνισε πως ο Σπύρος Νεοφυτίδης παραπλάνησε τις παίκτριες, ενώ ανέφερε πως υπάρχει πλέον και πρόβλημα με την UEFA. Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει και το αίτημα του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών μετά το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, τονίζοντας πως καμία κίνηση δεν έχει από την ομάδα της Λεμεσού μέχρι το πρωί της Τρίτης (12/11).

Το σχετικό απόσπασμα: «Είναι μια κόντρα που δεν άρχισε από την ΚΟΠ. Αυτό που έχει προσβάλει και ενοχλήσει είναι αυτό που προσπάθησε να περάσει ο ΠΑΣΠ, ότι η ΚΟΠ δεν σέβεται την εθνική γυναικών, ότι κάνει διακρίσεις κτλπ. Έχουν δημιουργηθεί λανθασμένες εντυπώσεις. Μας προσβάλλουν αυτά και γι’ αυτό αντιδράσαμε. Ζήτησαν να προβούν σε ενέργειες που δεν γνώριζε η ΚΟΠ. Δημιουργείται πρόβλημα, γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που προσπαθεί να περάσει ο ΠΑΣΠ. Με παρότρυνση του ΠΑΣΠ προέβησαν σε αυτή την ενέργεια η Εθνική γυναικών ενώ η UEFA δεν το επέτρεπε. Δεν εγκρίθηκε το αίτημα για το Equal Game. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, παραπλάνησε τις παίκτριες μας, δεν υπήρχε καμία έγκριση. Οι παίκτριες μας είπαν ότι τους είπαν να μην ενημερώσουν κανέναν και πως ο ίδιος συμφώνησε για κάτι τέτοιο. Αρκετά από τα αιτήματα των γυναικών είναι δίκαια και έχουν τροχοδρομηθεί. Όπως αμείβεται η εθνική φούτσαλ για παράδειγμα, αμείβονται και η εθνική γυναικών. Είναι περίπου 150 ευρώ, όμως στις αποστολές δεν πληρώνουν τίποτα. Όλα καθορίζονται από τις χορηγίες και την κατάσταση της ομάδας. Δεν είναι θέμα φύλου, όπως προβάλλεται από τον ΠΑΣΠ. Η εθνική φούτσαλ είναι γυναίκες και αμείβονται με το ίδιο ποσό; Η εθνική γυναικών είναι νέα ομάδα, πρώτη φορά συμμετέχουμε σε διοργάνωση».

Και πρόσθεσε: «Στάλθηκε επιστολή στον πρόεδρο, Γιώργο Μερκή και στα μέλη, η οποία είναι ξεκάθαρη. Αν δεν απολογηθεί ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ που δημιούργησε θέμα, άνοιξε φάκελο η UEFA, τότε διακόπτουμε κάθε επαφή με τον ΠΑΣΠ».

Για ξένους διαιτητές που ζήτησε ο Απόλλωνας: «Ο Απόλλωνας είναι μέλος της ΚΟΠ. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει. Δεν έχει γίνει κάτι επίσημο μέχρι στιγμής. Το κάθε μέλος της ΚΟΠ έχει δικαίωμα να θέσει τα αιτήματα του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ