aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα σε ταλαντούχους αθλητικογράφους, την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο οργανισμών σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν τα κοινά ενδιαφέροντά τους, καθώς και την ανάπτυξη και ενδυνάμωση προπτυχιακών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρονται υποτροφίες σε μέλη της ΕΑΚ για φοίτηση σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της επιλογής τους (εξαιρουμένων των προγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής). Οι υποτροφίες που προσφέρονται αφορούν μείωση επί των διδάκτρων ύψους 30% μέχρι και 50%.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Εισδοχής του Πανεπιστημίου, Τάσος Δημητρίου, εξέφρασε, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τις θερμές του ευχαριστίες προς τον την ΕΑΚ και τον Πρόεδρό της, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συνεργασία. «Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή, που ξεκινά σήμερα, θα αποβεί επωφελής, τόσο προς τους δύο οργανισμούς, όσο και προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα», σημείωσε.

Με τη σειρά του, ο κ. Μιλτιάδους δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Μνημονίου, τονίζοντας πως πρόκειται για την υλοποίηση δέσμευσης που έχει αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚ. όταν δημοσιοποίησε τον προγραμματισμό του. «Ήταν κάτι που θέλαμε να γίνει, καθώς με το Μνημόνιο αυτό τα οφέλη θα είναι μεγάλα για τους αθλητικογράφους της Κύπρου. Ευελπιστούμε πως θα έχουμε τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις εκδηλώσεις που σχεδιάζουμε, με κορυφαία αυτήν της απονομής βραβείων αθλητικής δημοσιογραφίας», ολοκληρωσε.

Το Μνημόνιο αναφέρεται εκτενώς στους τομείς συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως για παράδειγμα στην παροχή υποτροφιών σε μέλη της ΕΑΚ για εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα που αφορούν τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού, τη διεξαγωγή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων σε εθνικό ή και ευρωπαϊκό επίπεδο, τη συνεργασία για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη των προπτυχιακών προγραμμάτων Sports Management, Sports Science & Physical Education (BSc), Αθλητικής Διοίκησης (BSc) και Sports Physiotherapy (MSc), που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ