aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜιχαηλίδης: «Συγκλονιστικό, δεν το είχα ξανακούσει ποτέ, είναι τραγικό»

Μιχαηλίδης: «Συγκλονιστικό, δεν το είχα ξανακούσει ποτέ, είναι τραγικό»

«Συγκλονιστικό αυτό που ακούσαμε χθες», ανάφερε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στην εκπομπή Alpha Καλημέρα σχετικά με την καταγγελία που έκανε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου, για σωματείο που δανείστηκε χρήματα από τοκογλύφο.

Διαβάστε επίσης: Κίκης Φιλίππου: «Θα αφαιρούνταν βαθμοί αν δεν πλήρωνε τους τοκογλύφους»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία τόνισε πως πρώτη φορά στην ζωή του ακούει τέτοιο περιστατικό και πως είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει. «Πρώτη φορά το ακούω έχει τόσα χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο, έχετε τον λόγο τιμής μου. Ούτε το είχα ξανακούσει ποτέ. Είπα στον φίλο μου τον Κίκη Φιλίππου ότι θα παίξει πρώτο στα Μέσα Ενημέρωσης».

Διαβάστε επίσης: Τοκογλύφοι «γδέρνουν» σωματεία, αποκάλυψη Κίκη Φιλίππου στη Βουλή

Σχολίασε επίσης την εξέλιξη με την έκτακτη χορηγία 750 χιλιάδων ευρώ προς τα προσφυγικά σωματεία από τον Οργανισμό, προσθέτοντας πως θα γίνει προσπάθεια όπως αυτό το ποσό να συμπεριληφθεί στον ετήσιο προϋπολογισμό του ΚΟΑ και να μην υπάρχει ανάγκη να προκύπτει η εν λόγω χορηγία από εξοικονομήσεις κάθε χρόνο. «Εμείς από τη δικιά μας πλευρά έχουμε αποφασίσει να δώσουμε το ποσό των 750.000 ευρώ στα σωματεία. Αυτό το ποσό δίνεται από εξοικονομήσεις που κάνουμε. Ήταν προγραμματισμένο να ψηφίσουμε τον διπλωματικό προϋπολογισμό».

Διαβάστε επίσης: Τελικά υπάρχει ακόμη ανθρωπιά! Εισακούστηκε η… κραυγή του Κίκη Φιλίππου

Στο θέμα με την τοκογλυφία πρόσθεσε, πως «δεν νομίζω να είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που έγινε» και πως τέτοια περιστατικά δημιουργούν και ύποπτες καταστάσεις σχετικά με τους αγώνες των ομάδων αυτών (εννοώντας πιθανώς «στήσιμο» αγώνων). «Ελπίζουμε με τη βοήθεια της Βουλής να πληρωθούν αυτά τα λεφτά αμέσως για να τους ελαφρύνουμε κάπως. Εντός της επομένης εβδομάδας, είπε, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα προσφυγικά σωματεία, κατά την οποία θα συζητηθεί το σημαντικό αυτό θέμα. Θα μιλήσω και με τον Κίκη Φιλίππου που είναι ο υπεύθυνος, θα του τηλεφωνήσω αύριο. Είναι τραγικό πραγματικά».

Διαβάστε επίσης: Χορηγία €750.000 στα προσφυγικά σωματεία

Τέλος σχετικά με τα γήπεδα και την κατάσταση τους, θέλησε να ξεκαθαρίζει πως ο ΚΟΑ δεν είναι υπεύθυνος για όλα τα στάδια και γήπεδα ποδοσφαίρου (όπως π.χ. το Τσίρειο), αλλά μόνο για τα γήπεδα ιδιοκτησίας του, που είναι το Μακάρειο και το «Στέλιος Κυριακίδης» στην Πάφο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ