aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜιχαηλίδης: «10ετή προγραμματισμό χωρίς να σκεπτόμαστε το σήμερα»

Μιχαηλίδης: «10ετή προγραμματισμό χωρίς να σκεπτόμαστε το σήμερα»

Ο Αντρέας Μιχαηλίδης μίλησε στον Super Sport FM (104.0) και αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της Εθνικής στο Καζακστάν. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, στάθηκε στην εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μας και την ψυχή που έβγαλαν στο γήπεδο, αναφέρθηκε στον επικείμενο αγώνα της Κυριακής με την Ρωσία (19:00), τον μακροπρόθεσμο στόχο της Εθνικής και τον αναθεωρημένο σχεδιασμό διευκολύνσεων στρατευσίμων αθλητών.

Για την νίκη της Εθνικής στο Καζακστάν είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν ένα παιχνίδι τριπλής παραλλαγής αλλά τα παιδιά έβγαλαν ψυχή και το γύρισαν. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας με οποιονδήποτε αντίπαλο. Μας βοήθησε πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά προσαρμόστηκαν προς το τέλος. Δυσκολευτήκαμε σε κάποια στάδια του αγώνα από την δυσκολία προσαρμογής. Βοήθησε και ο προπονητής με τις αλλαγές του. Είμαστε μόνοι στην 3η θέση και έχουμε πίσω μας χώρες σημαντικές. Πρέπει να μην είναι ένα πυροτέχνημα αυτό. Όλοι οι προπονητές όλες οι φουρνιές έκαναν ένα σημαντικό αποτέλεσμα αλλά δεν υπήρχε συνέχεια. Τώρα υπάρχει μια πολύ καλή συγκυρία. Πετύχαμε ένα σημαντικό διπλό και σε λίγες μέρες παίζουμε στην έδρα μας με μια πιο δυνατή ομάδα μεν αλλά με μια καλή ψυχολογία και τον κόσμο μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Στην έδρα μας οτιδήποτε μπορεί να συμβεί αν βρεθούμε στην μέρα μας».

Για το αν μπορούμε να προκριθούμε σε μία μεγάλη διοργάνωση: «Εγώ πάντα έλεγα και δεν είμαι ο μόνος σωστός, αλλά πίστευα ότι η Εθνική πρέπει να κάνει έναν προγραμματισμό 10ετή και να μην σκεφτόμαστε το σήμερα και το αύριο. Να βάλουμε ένα πρόγραμμα και να πούμε ότι σε δέκα χρόνια να προκριθούμε σε τελική φάση. Αν έρθει νωρίτερα θα είναι ακόμα καλύτερα».

Για τον κόσμο της Εθνικής: «Η Εθνική δεν έχει οπαδούς με την έννοια της ομάδας. Αυτό που θα πάρει κόσμο στο γήπεδο είναι η προσπάθεια, να πηγαίνουν τα παιδιά για να βάζουν τα πόδια στην… φωτιά και να παίρνουν και αποτελέσματα. Όταν έρχονται συνεχώς ήττες δεν θα έχεις κόσμο. Όταν έρθουν τα αποτελέσματα ο κόσμος θα ανταμείψει την προσπάθεια».

Για τον αναθεωρημένο σχεδιασμό διευκολύνσεων στρατευσίμων αθλητών: «Προσπάθησα και όταν ήμουν στην βουλή και στην επιτροπή άμυνας να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Έγιναν μικρά βήματα αλλά τώρα ήρθαν συγκυρίες που βοήθησαν πολύ.  Η πρώτη είναι η ψήφιση του νόμου για την φυγοστρατία, ότι αυτοί που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας δεν θα παίρνουν δελτία υγείας. Τα παιδιά που αθλούνταν θεωρούσαν δεδομένο ότι θα πάρουν αναστολή. Μερικοί από αυτούς κορόιδευαν και τους άλλους που πήγαιναν στον στρατό και το είχαν δεδομένο ότι θα πάρουν αναβολή θητείας. Από κει και πέρα η νομοθεσία αυτή βοήθησε πολύ και φαίνεται μέσα από τους αριθμούς. Αυτοί της σειρά 2018 που πήραν αναστολή ήταν 164 και φέτος το 2019 περίπου 14. Αυτό δείχνει ότι επηρέασε προς την σωστή κατεύθυνση η νομοθεσία. Πρέπει να βοηθούμε τους αθλητές να μην χάνουν την καριέρα τους και τα συμβόλαια τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ