aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜετά την Ελευθερίου, άλλες τέσσερις υποθέσεις υπό διερεύνηση

Μετά την Ελευθερίου, άλλες τέσσερις υποθέσεις υπό διερεύνηση

Άλλες τέσσερις υποθέσεις παρόμοιας φύσης για το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κατονόμασε η αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου στην καταγγελία της, έχουν περιέλθει στην της Ομοσπονδίας Σκοποβολής.

Μιλώντας στο philenews ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σκοποβολής Τζιοβάνης Σαββίδης, υπέδειξε πως η Ομοσπονδία έχει στην κατοχή της στοιχεία τα οποία εντοπίστηκαν κατόπιν έρευνας των μελών της, σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τέσσερις υποθέσεις παρόμοιας φύσης με αυτήν της Άντρης Ελευθερίου. Σημείωσε ακόμη πως η ομοσπονδία είναι έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της.

Εξήγησε ακόμη πως τα γεγονότα της σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία κατήγγειλε η Ελευθερίου, ήταν γνωστά στην ομοσπονδία, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό της αθλήτριας, αναμένοντας πότε η ίδια θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές. Ξεκαθάρισε ακόμη πως η καταγγελία δεν εμπλέκει πρόσωπο σχετιζόμενο με την ομοσπονδία αλλά αθλητικό παράγοντα ο οποίος υπηρέτησε σε διάφορα πόστα μέχρι και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ερωτηθείς εάν η ομοσπονδία έχει τα εργαλεία εκείνα τα οποία της παρέχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν αθλητές, ανέφερε πως είναι δίπλα στους αθλητές παρέχοντας ψυχολογική στήριξη, προσωπική επαφή και ότι άλλο χρειαστούν προκειμένου να προχωρήσουν σε καταγγελία. Τόνισε ακόμη πως τέτοια φαινόμενα δεν αφορούν μόνο την ομοσπονδία σκοποβολής αλλά εντοπίζονται και σε άλλες περιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιοβάνης, τόνισε πως όλοι οι παράγοντες του αθλητισμού θα πρέπει να ενσκήψουν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Είναι αδιανόητο, υπογράμμισε, οι γονείς να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους τέτοιας φύσεως υποθέσεις.

Σύσκεψη στην Αστυνομία για την υπόθεση Ελευθερίου

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της την κατάθεση της Σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου και σε αυτό το στάδιο γίνονται συσκέψεις των ανακριτών, οι οποίοι μελετούν τα επόμενα βήματα για τη πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ανακριτή ομάδα της Αστυνομίας σε σύσκεψη της σήμερα θα αξιολογήσει την κατάθεση που έδωσε χθες η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού και θα αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την υπόθεση θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα ληφθούν καταθέσεις από παράγοντες του αθλητισμού, τον ΚΟΑ και την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου.

Χθες, η αθλήτρια προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα του αθλητισμού πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από συνάντηση που είχε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η Υπουργός συνεχάρη την αθλήτρια για το θάρρος που επέδειξε και την διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα τη στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ