aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜε τους δημοσιογράφους της Λεμεσού συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΕΑΚ

Με τους δημοσιογράφους της Λεμεσού συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΕΑΚ

Μαζική ήταν η παρουσία των συνάδελφων δημοσιογράφων που εργάζονται στη Λεμεσό, στην πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) με τους αθλητικούς συντάκτες της πόλης, το βράδυ της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2018. Η συνάντηση έγινε στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και σε αυτήν παρευρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία όσων δημοσιογράφων -μέλη και μη της ΕΑΚ- προσκλήθηκαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των στόχων της ΕΑΚ για πιο ενεργό εμπλοκή των δημοσιογράφων της Λεμεσού στα θέματα της Οργάνωσης. Στο κάλεσμα της ΕΑΚ ανταποκρίθηκαν έμπειροι και νεαροί δημοσιογράφοι, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, με όλα σχεδόν τα Μέσα της Κύπρου να εκπροσωπούνται. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και συνάδελφοι που δεν είναι μέλη της ΕΑΚ και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν στο τέλος αίτηση για ένταξη στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΑΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ηρόδοτος Μιλτιάδους, ο γενικός γραμματέας Μικαέλο Παπαδάκης, ο βοηθός γενικός γραμματέας Κώστας Καλλής, ο ταμίας Μάριος Χατζηστυλλής και οι σύμβουλοι Ανδρέας Μαύρος και Γιώργος Τσαβέλλας.

Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό, ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση τους, τόνισε ότι η ΕΑΚ και η Λεμεσός έχουν ανάγκη να έρθουν πιο κοντά. «Αναγνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκε απόσταση με τη Λεμεσό και γι΄ αυτό έχουμε θέσει ως βασικό στόχο την επαφή με τους συναδέλφους στην πόλη. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε σε μια αποκέντρωση της ΕΑΚ», είπε ο πρόεδρος.

Ακολούθως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που κάνει η ΕΑΚ για βελτίωση του χώρου της αθλητικής δημοσιογραφίας, παρουσίασε τις σχετικές επιτροπές του Δ.Σ. που αφορούν τα θέματα της Λεμεσού.

Κατατέθηκαν προς συζήτηση τέσσερις σκέψεις του Δ.Σ. που αφορούν σε:

α) Μόνιμη εκπροσώπηση των επαγγελματιών της Λεμεσού -αλλά και των γυναικών συναδέλφων- στο Δ.Σ.

β) Δημιουργία γραφείου της ΕΑΚ στη Λεμεσό, εφόσον κριθεί χρήσιμο.

γ) Δρομολόγηση λεωφορείου για τη μεταφορά των συναδέλφων από τη Λεμεσό στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Λευκωσία.

δ) Ορισμό εκπροσώπου των επαγγελματιών της Λεμεσού το συντομότερο, ο οποίος θα είναι σε διαρκή επαφή με το Δ.Σ. της ΕΑΚ.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εποικοδομητική και έφερε αποτέλεσμα, οδηγώντας στην καταγραφή σειράς από ιδέες οι οποίες θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι της Λεμεσού απαίτησαν από την ΕΑΚ να αποκτήσει ισχυρότερο λόγο και πιο διεκδικητική δράση, αναφέρθηκαν στα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις πιέσεις που δέχονται κατά την εργασία τους και ζήτησαν η Λεμεσός να φιλοξενεί περισσότερες εκδηλώσεις της ΕΑΚ, ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΑΚ είναι οι επαφές με τους συναδέλφους στη Λεμεσό να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, καθώς και η διοργάνωση αντίστοιχων συναντήσεων με τους υπόλοιπους συναδέλφους και των άλλων πόλεων. Η ΕΑΚ ευχαριστεί θερμά το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και τον γενικό του διευθυντή κ. Ευριπίδη Μάνουλλο για τη φιλοξενία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ