aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜε την Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Με την Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) υποδέχθηκε στο γραφείο της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Αννίτα Δημητρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 και αποτέλεσε συνέχεια των συναντήσεων της ΕΑΚ με την πολιτική ηγεσία στην Κύπρο.

Την ΕΑΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ηρόδοτος Μιλτιάδους, ο γενικός γραμματέας Μικαέλο Παπαδάκης, ο β. γενικός γραμματέας Ανδρέας Παυλίδης και ο β. ταμίας Στέλιος Στέλιου.

Από πλευράς ΕΑΚ, έγινε παρουσίαση προς την Πρόεδρο της Βουλής, της δράσης της οργάνωσης σε θέματα επιμόρφωσης των μελών της και των ενεργειών που οργανώνονται για τον εορτασμό των 50χρονων της ΕΑΚ το 2023. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη συμπερίληψης της επαγγελματικής ένωσης των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ στον κοινωνικό διάλογο για την επικείμενη ενιαία αθλητική νομοθεσία.

Στην Πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκαν και οι ενέργειες της ΕΑΚ για ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, όπως η καταστατική αλλαγή με τη συμπερίληψη και των δύο φύλων στο Δ.Σ. και η αύξηση από το 2018 κατά 140% των γυναικών στη λίστα μελών της ΕΑΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, δήλωσε για τη συνάντηση με την κα. Αννίτα Δημητρίου: «Με την Πρόεδρο της Βουλής είχαμε μια πολύ παραγωγική και ενδιαφέρουσα συζήτηση και την ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η ίδια γνωρίζει καλά την όλη δράση της ΕΑΚ καθώς και τη σημασία της Γιορτής Αρίστων, στην οποία άλλωστε έχει παρευρεθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και φέτος με τη νέα της ιδιότητα ως Προέδρου της Βουλής και Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, εκείνη τη μέρα. Ανυπομονούμε να την φιλοξενήσουμε και στην 50η Γιορτή των Αρίστων, τον ερχόμενο Ιανουάριο. Από κει και πέρα, συζητήσαμε με την Πρόεδρο πιθανές κοινές δράσεις που θα ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουμε για ενδυνάμωση των μελών μας και κατ’ επέκταση του Κυπριακού Αθλητισμού».

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ιδρύθηκε το 1973 και αποτελεί την επαγγελματική ένωση άνω των 300 δημοσιογράφων του αθλητικού Τύπου. Από το 1974 έχει το προνόμιο να διοργανώνει τη Γιορτή των Αρίστων, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει δεκάδες δράσεις, προς όφελος των μελών της και της αθλητικής κοινωνίας της Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ