aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Με τη στήριξη του κόσμου μας μπορούμε να προχωρήσουμε»

«Με τη στήριξη του κόσμου μας μπορούμε να προχωρήσουμε»

Ο Απόλλωνας μπαίνει ουσιαστικά στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής στη διοργάνωση Womens Champions League και με δεδομένο το στόχο της πρόκρισης.

Τα κορίτσια του Απόλλωνα θα λάβουν μέρος σε όμιλο της προκριματικής φάσης που θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο και ο παράγοντας έδρα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου.

Πρώτος αντίπαλος στις 23 Αυγούστου η Klaksvík από τα Νησιά Φαρόε, στις 25 Αυγούστου θα αντιμετωπίσουν την WFC Hajvalia (Κόσσοβο) και φινάλε με τον ΠΑΟΚ στις 28 Αυγούστου.

Η πρώτη θέση οδηγεί στη φάση των 32 και όπως προαναφέραμε για τον Απόλλωνα υπάρχει μόνο η επιλογή της πρόκρισης…

«Σίγουρα σε αυτή την αποστολή ο βασικός στόχος θα είναι η πρόκριση. Είναι σημαντικό για την ομάδα μας ότι θα δώσουμε το τελευταίο μας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Τσίρειο Στάδιο.

Με τη συμπαράσταση του κόσμου θα ενισχυθούν και οι πιθανότητες για πρόκριση» επισημαίνει καταρχήν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ η αρχηγός του Απόλλωνα Μαργαρίτα Σοφοκλέους και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Το κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάξουμε ξεχωριστά και με την ανάλογη σοβαρότητα γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε τις περιπέτειες. Αξιολογώντας τις ομάδες του ομίλου μας ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος όμως αν δεν πάρουμε τον απολογισμό που θέλουμε μέσα από τους αγώνες που θα προηγηθούν, τότε ίσως να μην έχει και την ανάλογη βαθμολογική σημασία ο τελευταίος αγώνας με τον ΠΑΟΚ».

*Πως αξιολογεί η Μαργαρίτα το φετινό Απόλλωνα;

«Πιστεύω ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί και φέτος δυνατή για να διεκδικήσει τους στόχους της. Υπάρχει μεγάλη θέληση για διάκριση και εκτιμώ ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο συμπαγής.

Η χρονιά αρχίζει με καλές προοπτικές και θα την ενισχύσουμε αν επιτευχθεί ασφαλώς ο στόχος της πρόκρισης. Με τη στήριξη του κόσμου μας και θέλουμε και μπορούμε να το πετύχουμε».

Η Μαργαρίτα Σοφοκλέους που ξεκίνησε την καριέρα της από τη Νέα Σαλαμίνα όλα αυτά τα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών του Απόλλωνα έζησε μεγάλες συγκινήσεις και επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε τυχερές που αποτελούμε μέλη της οικογένειας του Απόλλωνα. Προσωπικά έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Απόλλωνα, συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων και ελπίζω και εύχομαι να κατορθώσουμε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε περισσότερο και στην Ευρώπη. Είναι το μεγάλο μας όνειρο…».

*Τι κέρδισε η Μαργαρίτα από την παρουσία της στο ποδόσφαιρο;

«Οι θυσίες για να επιβιώσεις στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι πολλές όμως αξίζει τον κόπο. Γνωρίζεις μια μεγάλη κοινωνία, πολλές φιλίες, την εκτίμηση του κόσμου σε αυτό τον συναρπαστικό και μοναδικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι θα έκανα την ίδια επιλογή».

*Η αρχηγός του Απόλλωνα, που επαγγελματικά είναι λειτουργός σε ιδιωτική εταιρεία τροφίμων, αποτελεί μόνιμο στέλεχος της Εθνικής μας.

«Είναι πολύ σημαντικό και τιμητικό να είσαι μέλος της Εθνικής της χώρας σου. Οι εμπειρίες είναι μοναδικές και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να λάβουμε μέρος σε επίσημη διοργάνωση.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχει κάνει βήματα προόδου και πλέον ασχολούνται περισσότερες ομάδες με καλύτερη οργάνωση. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο μας» τονίζει η Μαργαρίτα.

*Ανεξάρτητα από τις θυσίες που χρειάζονται, η αρχηγός του Απόλλωνα συστήνει στα κορίτσια να ασχοληθούν με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

«Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μια νέα κοπέλα όμως οι συνθήκες είναι καλύτερες από το παρελθόν. Αξίζει τον κόπο να γνωρίσει κάποιος την κοινωνία του ποδοσφαίρου.

Οι εμπειρίες που προσφέρει είναι μοναδικές και ελπίζω να συνεχίσω να είμαι σε αυτό το χώρο και όταν τελειώσει η καριέρα μου με κάποια άλλη ιδιότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ