aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜε ρεκόρ συμμετοχών έκλεισε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Με ρεκόρ συμμετοχών έκλεισε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών, το τρίτο συνεχόμενο, έκλεισε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Η φετινή τελετή των Βραβείων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Με το τέλος της προθεσμίας, τα υποψήφια θέματα έχουν προωθηθεί στην κριτική επιτροπή των φετινών Δημοσιογραφικών Βραβείων, η οποία με τη σειρά της θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, όπου θα καταλήξει στους νικητές των επτά κατηγοριών. Ακολούθως, η ΕΑΚ θα ανακοινώσει τους νικητές και φιναλίστ σε κάθε κατηγορία.

Συνολικά κατατέθηκαν 123 έγκυρες συμμετοχές, ως εξής:

  1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο» (27)
  2. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση» (19)
  3. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση» (24)
  4. «Αρθρογραφία» (15)
  5. «Αφιέρωμα» (16)
  6. «Συνέντευξη» (15)
  7. «Audiovisual» (7)

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ απαρτίζεται από τους Ζαχαρία Κυριάκου (Δήμαρχος Έγκωμης / επίτιμος πρόεδρος ΕΑΚ), Λουκή Τερεζόπουλο (πρώην αντιπρόεδρος ΕΑΚ), Νεόφυτο Γεωργίου (πρώην γενικός γραμματέας ΕΑΚ), Πέτρο Χατζηχριστοδούλου (Δημοσιογράφος), Δρ. Νίκο Καρτακούλλη (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Δρ. Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Δρ. Πάνο Ραζή (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), Κάλλη Χατζηιωσήφ (μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ), Άντρη Σιάλου (Olympian), Σταύρο Μιχαηλίδη (Οlympian), Άγγελο Χατζησοφοκλέους (πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου). Συμμετέχουν επίσης οι δύο επικεφαλής της επιτροπής των δημοσιογραφικών βραβείων της ΕΑΚ, οι Ανδρέας Παυλίδης (β. Γενικός Γραμματέας ΕΑΚ) και Στέλιος Στέλιου (β. Ταμίας ΕΑΚ).

Άλλες βραβεύσεις

Πέραν από τους νικητές και φιναλίστ κάθε κατηγορίας, στο πλαίσιο των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων θα τιμηθούν και δημοσιογράφοι για το πολύπλευρο έργο τους, ενώ από φέτος, η ΕΑΚ καθιερώνει και δύο νέα βραβεία, που αφορούν «Γραφεία Τύπου» και «Media Facilities».

Τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία θα μεταδίδονται μέσω live streaming από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΕΑΚ, σε Facebook και Youtube.

Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών και υποστηρικτών της ΕΑΚ. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Και, ασφαλώς, τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ