aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΜας λείπετε ήδη, και θα μας λείψετε κι άλλο

Μας λείπετε ήδη, και θα μας λείψετε κι άλλο

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μέσα σε 90 λεπτά η Λίβερπουλ έπαιζε πολλά περισσότερα από έναν τίτλο. Κατακτούσε το Γιουρόπα Λιγκ και έπαιζε του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, το έχανε (όπως και έγινε) και πλέον, στη νέα σεζόν κάθε Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη θα μπορεί να παίζει κανά ματς εντός Αγγλίας ή να κάθεται στον καναπέ της να βλέπει τις άλλες ομάδες να παλεύουν.

Με αφορμή αυτόν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Λίβερπουλ, ψάξαμε και βρήκαμε και τις υπόλοιπες ομάδες που θα μας λείψουν τα ευρωπαϊκά βράδια. Κάποιες είναι μεγάλα ονόματα, κάποιες άλλες απλά ομάδες που είχαμε συνηθίσει να τις βλέπουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι στην πρώτη 100άδα της κατάταξης της UEFA.

Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα είναι φυσικά η Λίβερπουλ και η Τσέλσι. Και αν οι «κόκκινοι» είχαν και άλλες δύο απουσίες τα τελευταία χρόνια, αφού δεν έπαιξαν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ούτε τη σεζόν 2011-12, ούτε το 2013-14, η Τσέλσι ήταν ανελλιπώς σε κάποια από τις τρεις (όταν υπήρχε και το Κυπελλούχων) από το 1997!

Για πρώτη φορά έκτοτε οι «μπλε» δεν θα παίξουν στην Ευρώπη τη στιγμή που σε αυτά τα 19 χρόνια έχουν κατακτήσει τέσσερις ευρωτίτλους, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2012, το Γιουρόπα Λιγκ του 2013, το Κυπελλούχων του 1998 και το Σούπερ Καπ Ευρώπης του 1998. Δύο μεγάλες απουσίες από την Αγγλία, οι δύο μεγαλύτερες -βάσει ονομάτων- από όλες τις υπόλοιπες (υπάρχει η εκκρεμότητα της Μίλαν) αλλά δεν είναι μόνο αυτές.

Η ομάδα που βρίσκεται στη 12η θέση της λίστας της UEFA, η Βαλένθια επίσης δεν θα είναι μαζί μας στα ευρωπαϊκά βράδια σε λίγους μήνες. Οι «νυχτερίδες» είχαν μια εφιαλτική σεζόν πέρυσι, όχι τόσο εφιαλτική όμως όπως η γερμανική Στουτγκάρδη που όχι απλά δεν βγήκε στην Ευρώπη αλλά υποβιβάστηκε από την Μπουντεσλίγκα. Αυτή μαζί με τη Βόλφσμπουργκ, που φέτος ήταν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε δύσκολα από τη Ρεάλ, δεν πήραν ευρω-εισιτήριο και είναι οι δύο βαρβάτες απουσίες της Γερμανίας.

Ο τελικός Κυπέλλου Ιταλίας και ο τελικός Κυπέλλου Γαλλίας καθόρισαν την ευρωπαϊκή τύχη της Μίλαν και της Μαρσέιγ αντίστοιχα. Δύο μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, ειδικά οι «ροσονέρι» των επτά πρωταθλητριών, θα είναι θεατές του χρόνου. Η Μίλαν δεν κατάφερε να πάρει θέση μέσω πρωταθλήματος και από τη στιγμή που έχασε και το κύπελλο απέναντι στη Γιουβέντους δεν θα παίξει ούτε φέτος στην Ευρώπη.

Η Μαρσέιγ, που κινδύνεψε με υποβιβασμό στη Γαλλία, ήθελε κούπα απέναντι στην Παρί για να βγει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό δεν συνέβηκε, έμεινε εκτός Ευρώπης και έτσι, θα συμμετάσχει η Σεντ Ετιέν στο Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά στην Ιταλία, επειδή η Γιουβέντους είναι αυτή που κατέκτησε το κύπελλο στον τελικό, τότε βγαίνει στην Ευρώπη η Σασουόλο μέσω πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα πάντως η απώλεια ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τρίτη χρονιά στη σειρά από την Ανόρθωση στην Κύπρο σε μια πολύ κακή σεζόν για την «Κυρία». Δεν θα δούμε στην Ευρώπη του χρόνου την ιταλική Λάτσιο (27η στη κατάταξη της UEFA), τη Γαλατάσαραϊ (λόγω τιμωρίας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για παράβαση του Financial Fair Play) και την Τράμπζονσπορ (59η) από την Τουρκία, τη Ρούμπιν Καζάν (39η) από τη Ρωσία και τη Μέταλιστ (55η) από την Ουκρανία. Δεν είναι τίποτα μεγαθήρια οι περισσότερες εξ αυτών, απλά μας είναι συνηθισμένη η εικόνα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια για αυτό είναι και ψηλά στην κατάταξη της UEFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ