aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μάλτα και Σκωτία ακολούθησαν την Κύπρο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Μια χώρα με παρόμοια λίγο πολύ επιδημιολογικά δεδομένα με την Κύπρο, η Μάλτα, αποφάσισε χθες τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μετά την Κύπρο άλλες δυο χώρες ακλούθησαν τον ίδιο δρόμο . Πρώτη η Μάλτα που νωρίς χθες το απόγευμα αποφάσισε και ανακοίνωσε τη διακοπή της ποδοσφαιρικής χρονιάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μάλιστα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ήταν ομόφωνη απόφαση αφού και οι 14 ομάδες ψήφισαν την διακοπή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η απόφαση αυτή θα μεταφερθεί στην ΟΥΕΦΑ για να λάβει έγκριση.

Στην Σκωτία επίσης χθες πήραν την απόφαση για ολοκλήρωση της χρονιάς με την Σέλτικ να πανηγυρίζει την πρώτη θέση και το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα. Ακούγοντας σήμερα τον Κρίς Τριανταφυλλίδη άνθρωπο που ξέρει καλά τα θέματα του ποδόσφαιρου ανέφερε μιλώντας στο  Super Sport FM (104.0) πως σημαντική παράμετρος για την ολοκλήρωση της χρονιάς ήταν και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Κυπρο. Οι ομάδες πάνε στο εξωτερικό για προετοιμασία το καλοκαίρι γιατί άπλα δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις στην Κύπρο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Φανταστείτε να ξεκινούσαν προπονήσεις σε αυτές της καιρικές συνθήκες των 40 με 43 βαθμών κελσίου.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο ίδιος ο ΠΑΣΠ είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 6-9-2018 με την οποία αντιδρούσε έντονα δίνοντας στη δημοσιότητα και έρευνα της ΦΙΦΑ που λέει πως η άσκηση σε θερμοκρασίες πέραν των 32 βαθμών κελσίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για θερμοπληξία. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση ο ΠΑΣΠ επεσήμανε πως αγώνες σε θερμοκρασία πέραν των 32 βαθμών θα πρέπει να αναβάλλονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ