aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΛεφτά υπάρχουν για τη Γιουροβίζιον

Λεφτά υπάρχουν για τη Γιουροβίζιον

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 22-744744)

«Λεφτά υπάρχουν» το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή ενδεχόμενη νίκη της Κύπρου στη Γιουροβίζιον. Και αφού το υποσχέθηκε στην κόρη του, όπως δημόσια δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, υποθέτουμε πως αυτά τα λεφτά τα έχουμε εξοικονομήσει μιας και κέρδισε το Ισραήλ.

Σε ένα Κράτος το οποίο έχει βάλει σκοπό την απορρύθμιση της αγοράς (ας όψεται ο Ρίγκαν με τη Θάτσερ) μοιραία σε όλα τα επίπεδα έχει πέσει η ποιότητα, με τους προσοντούχους να ψάχνουν αλλού δουλειά η οποία βγαίνει με ανειδίκευτους και εννοείται πιο φτηνά. Με εκπτώσεις σε όλα τα επίπεδα αφού όχι μόνο απουσιάζουν οι καταρτισμένοι που ψάχνουν δουλειά οπουδήποτε αλλού εκτός από την Κύπρο αλλά υπάρχει και υποστελέχωση. Όσο πιο λίγοι, τόσο λιγότερα έξοδα.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι απουσιάζουν οι επενδύσεις στα σχολεία. Δεν αναφέρομαι μόνο στους μισθούς που παίζουν και αυτοί το ρόλο τους αλλά κυρίως στις υποδομές. Δεν μπορεί επίσης να είναι τυχαία τα τελευταία χρόνια η αύξηση της εγκληματικότητας. Αφού η Αστυνομία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί με το υφιστάμενο δυναμικό της.

Δεν μπορεί ακόμη τα εργατικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τις εκθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μόλις προχθές η υπουργός μάς είπε από το 2016 μέχρι το 2017 αυξήθηκαν κατά 8,7%. Δεν είναι όμως αυτό. Τα εργατικά ατυχήματα σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, είχαν αύξηση από το 2015 (19,3%). Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι έλεγχοι. Δεν επενδύει στο Κράτος στους πολίτες τους. Στους μαθητές του, στους εργαζόμενους του, στους ασθενείς του, στην κοινωνία.

Μοναδικό μέλημά του είναι η διάσωση των Τραπεζών αλλά και εκδηλώσεων όπως η Γιουροβίζιον. Οι πολίτες ενίστανται. Η οικονομία πάει καλά, λένε. Ναι, όπως στις ΗΠΑ όπου το 0,1% διαθέτει πλούτο ισοδύναμο με το 50% των πολιτών της. Η απουσία κοινωνικού συμβολαίου (όπως το όρισε ο Χομπς πριν το Ρουσσώ) φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους πολίτες που ψάχνουν εναγωνίως κάπου να πιαστούν. Ηθική κατάπτωση που νομοτελειακά φέρνει την οργή των όλων πολιτών (με εξαίρεση όλων εκείνων που έχουν άμεσο συμφέρον από τα κόμματα) και δημιουργεί προστριβές.

Δυστυχώς για τους Πολιτικούς, η τεχνολογία μάς φέρνει πιο κοντά και μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις με άλλες χώρες. Ξέρουμε πώς αντιμετωπίστηκε η τραπεζική κρίση στην Ισλανδία, πόσο χρόνο χρειάστηκε και τι κατάληξη είχε και πως άλλα κράτη, π.χ. όπως στις ΗΠΑ και την Κύπρο που διασώθηκαν οι τράπεζες με λεφτά του φορολογούμενου πολίτη σε βάρος της Παιδείας, της Υγείας και των εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ